Recenzija: A Discovery of Witches (2018– )

Recenzija: A Discovery of Witches (2018– )

Pogledali smo prvu sezonu nove HBO fantazija serije „Otkrivanje vještica“ (A Discovery of Witches). Našu recenziju serije A Discovery of Witches pročitajte u članku. „Otkrivanje vještica“ (A Discovery Of Witches) suvremena je ljubavna priča smještena u okruženje akademskog života Oxforda, ali u svijetu gdje šačica vještica, vampira i demona živi i djeluje nevidljiva među ljudima, skrivajući se naočigled svih.

Žanr serije:

Drama, fantazija, romantika

Hrvatski naziv:

Otkrivanje vještica

Redatelj:

Juan Carlos Medina

Glumci:

Alex Kingston, Valarie Pettiford, Sorcha Cusack

Radnja ukratko:

Diana Bishop, povjesničarka i vještica, pristupa Ashmole 782 i zna da mora riješiti njegovu tajnu. Pomoć joj nudi enigmatični Matthew Clairmont, ali on je vampir i vještice nikada ne bi trebale vjerovati vampirima.

Recenzija: A Discovery of Witches (2018– )

„Otkrivanje vještica“ suvremena je ljubavna priča smještena u okruženje akademskog života Oxforda, ali u svijetu gdje šačica vještica, vampira i demona živi i djeluje nevidljiva među ljudima, skrivajući se naočigled svih. Teresa Palmer glumi briljantnu akademičarku i povjesničarku Dianu Bishop, nevoljku vješticu koja niječe svoje nasljeđe. Otkriće rukopisa u oksfordskoj knjižnici Bodleian dovodi je u srce opasnog misterija – i na put zagonetnog genetičara Matthewa Clairmonta (Matthew Goode), koji također ima mračnu obiteljsku tajnu: on je vampir. Dok Diana i Matthew kreću na putovanje da shvate tajne drevnog rukopisa i kako se njihova veza razvija, događaji prijete razbiti krhki mir koji je dugo postojao između vještica, vampira, demona i ljudi.

Dianina teta Sarah Bishop (Alex Kingston) je vještica koja uživa veliko poštovanje, kao potomak prve vještice pogubljene u Salemu. Ponosna je na to i čuva obiteljsku knjigu vradžbina kao najvrjednije nasljedstvo. Ona prezire vampire i sažalijeva demone. Demoni imaju bujnu maštu i izgledaju neobično jer ne prate modne trendove. Najviše čeznu za pronalaženjem ostalih pripadnika svoje vrste, smatraju da su pravila dosadna i nepotrebna, a neki od njih mogu vidjeti budućnost. Za razliku od njih, vampiri poštuju vampirske zakone i hijerarhiju, slušaju svog vođu i ne žele biti u centru pažnje.

Serija kroz osam jednosatnih epizoda prikazuje njihov tajni svijet i istražuje priče o ljubavi i prihvaćanju, vodeći gledatelje kroz zadivljujuće predjele Oxforda, prelijepe gradiće u New Yorku, bajkovita francuska sela i povijesne kanale u Veneciji.

„Otkrivanje vještica“ je jedna vrlo napeta priča s odličnom glumom. Gotovo da ni trenutka nema dosadne i usporene radnje, već cijelo vrijeme ide prema naprijed. Možda i njezin najbolji dio je da ona nije samo još jedna serija puna magije i nadnaravnih pretjerivanja, nego savršena kombinacija povijesti, mitova, fikcije i romantike. Gledajući ju, definitivno ne možete dočekati iduću sezonu.

Ono što je također bitno za naglasiti, likovi u ovoj seriji su odrasli i pravljeni za odrasle. „Otkrivanje vještica“ nije još jedna teen vampirska i slično serija, nego odlična serija u kojoj mogu uživati ljudi bez obzira na godine. Stvarno jedno ugodno iznenađenje.

Sada kada je prva sezona završila, svih osam epizoda možete odjednom pogledati na HBO GO, a ja vam to i predlažem, pogotovo zato što je prvih mjesec dana besplatno.

Serija je obnovljena za drugu i treću sezonu.

Trailer serije A Discovery of Witches

Similar Posts