Recenzija: The First (2018-)

Pogledali smo novu znanstveno-fantastičnu, drama seriju, sa Sean Pennom u glavnoj ulozi, The First. Našu recenziju serije The First pročitajte u članku.

Žanr serije:

Sci-fi, drama

Kreator:

Beau Willimon

Glumci:

Sean Penn, Rey Lucas, Brian Lee Franklin

Radnja ukratko:

Izmišljena serija o naporima slanja prve ljudske misije na Mars.

The First je nova Američko-Britanska znanstveno-fantastična drama serija, kreatora Beau Willimon. Zvijezde serije su Sean Penn i Natascha McElhone. Serija The First prikazuje članove ekipe astronauta dok postaju prvi ljudi koji su posjetili Mars. Ova serija je zajednička produkcija Američke streaming mreže Hulu i Britanske televizijske mreže Channel 4.

The First je nova SF serija koja bi trebala biti o misiji na Mars. Nažalost misija na Mars se u ovoj seriji čini kao najmanje važna stvar. Serija se odvija u ‘bližoj’ budućnosti i započinje s tragičnim prvim pokušajem poletanja rakete na Mars, pri kojem pogine cijela prva postava astronauta. Naravno u njihove cipele uskače glavni lik Tom Hagerty, kojeg glumi Sean Penn. U tom trenutku još postoje velike nade za seriju i očekujem vidjeti pripreme, treninge za misiju ili čak let i dolazak na Mars, nažalost serija odlazi u potpuno drugom smjeru i pretvara se u čistu obiteljsku dramu.

Svaki od novih astronauta koji se pripremaju za misiju ima nekih svojih obiteljskih problema, koje naravno moraju podijeliti s nama, a u središtu svega toga je Tom i njegova kćerka, bivša (na rubu) ovisnica, Denise. Kako bi produbili njihov odnos, ponekad se znaju vračati i u prošlost, te potrošiti cijele epizode i na to. Upravo oko takvih, obiteljskih problema se većinom vrti serija, dok se pripreme i misija na Mars stavljaju u drugi plan. Možda će se nekome to i svidjeti, ali to nije ono što sam ja očekivao od serije.

Gluma je dobra, pogledao sam cijelu sezonu uglavnom zato što volim gledati odličnog Sean Penna, inače bi vrlo vjerojatno odustao prije kraja.

Hoće li serija dobiti drugu sezonu ne znam i čisto sumnjam, ali s druge strane upravo završetak serije je ono čemu sam se cijelo vrijeme nadao i ako dođe do druge sezone mislim da bi samo moglo ići na bolje.

Trailer serije The First

Similar Posts