Hulk je stvorio stroj za besmrtnost u Avengers: Endgame

Hulk je stvorio stroj za besmrtnost u Avengers: Endgame

Hulk je slučajno stvorio stroj za besmrtnost dok je testirao putovanje vremenom u Avengers: Endgame filmu. Priča koju je Marvel Studios gradio proteklo desetljeće doživjela je svoje vrhunce u Avengers: Infinity War i Avengers: Endgame, okupljajući sve svoje superheroje u borbi protiv Thanosa i njegovih vojski. Infinity War vidio je Ludog Titana kako skuplja sve Infinity kamenje i montira ih na rukavicu, čime je ispunio svoj plan brisanja polovice života u svemiru.

Avengers: Endgame je slijedio preživjele heroje dok su pokušavali poništiti pucketanje i vratiti one koji su nestali, istovremeno se udružujući kako bi pobijedili Thanosa jednom zauvijek. Rješenje da dođu do kamenja prije Thanosa i spriječe decimaciju je putovanje natrag u vrijeme za prikupljanje kamenja. Mogućnost putovanja kroz Quantum Realm iznio je Ant-Man, a metodu su usavršili Bruce Banner (sada spojen s Hulkom) i Tony Stark, koji je u početku odbio, ali se predomislio razmišljajući o povratku Petera Parkera.

Prije nego što je Stark pristao pomoći, Hulk, Ant-Man, Captain America i Black Widow počeli su raditi na vremenskom stroju, i kao i svaki drugi “eksperiment”, to je trebalo testirati – i upravo je tijekom tih testova otkriveno da je Hulk slučajno stvorio stroj za besmrtnost kao i stroj koji putuje vremenom.

Hulk je slučajno stvorio stroj za besmrtnost

Hulk je stvorio stroj za besmrtnost u Avengers: Endgame

Testovi su se sastojali u tome da su Scott Langa aka Ant-Mana poslali u prošlost i nazad, ali nije bio potpuno isti kad se vratio. Hulk ga je poslao natrag tjedan dana, pustio ga da hoda okolo oko sat vremena, a zatim ga vratio za 10 sekundi (kao što je Scott rekao, “savršeno ne zbunjujući”). Kad se vratio, Scott je bio razumljivo zbunjeni tinejdžer. U pokušaju da preokrene “štetu”, Scott je ponovno poslan natrag i vratio se kao svoje puno starije ja, sljedeći je pokušaj vratio Scotta kao dijete. Na kraju je vraćen kao svoje sadašnje ja, a stroj je usavršen udruženim naporima Starka i Hulka.

Međutim, i iako je Hulkov prvi stroj djelovao na vrijeme, njegova glavna mana slučajno ga je učinila strojem besmrtnosti. Teen Scott mogao je nastaviti sa svojim životom i vraćati se naprijed i natrag, te opet s vremenom postati mlad. Ovaj slučajni izum istaknuo je korisnik Reddita, koji je dodao da, ako to žele, Osvetnici ga mogu koristiti u sebične svrhe, poput Hulka za liječenje ruke (koja je nakon oštećenja nano-tech rukavicom bila ozbiljno oštećena) ili čak Kapetan Amerika da ponovno postane mlad i nastavi biti heroj (iako je to malo vjerojatno).

“Prednost” ovog stroja je u tome što subjekt može zadržati svoja sjećanja, čak i ako se vraća u prošlost (beba Scott se apsolutno sjećao čitavog života), što bi bilo korisno onima koji žele postati mlađi kako bi mogli nastaviti sa svojim junačkim djelima. Malo je vjerojatno da će se ovaj stroj koristiti u budućim MCU filmovima, ponajviše zato što je postao strogo putni stroj koji su Avengeri koristili i uništen je tijekom Thanosovog napada na Avengers HQ, ali to je zabavan detalj i vrlo dobar primjer sretne pogreške.

Similar Posts