Jedina 'Game of Thrones' glumica koja bi mogla biti u prequel seriji otvorena za tu opciju

Jedina ‘Game of Thrones’ glumica koja bi mogla biti u prequel seriji otvorena za tu opciju

Postoji samo jedan glavni lik iz originalne Game of Thrones serije koji bi se mogao vjerodostojno pojaviti u nadolazećoj HBO prequel seriji House of Dragon.

Carice van Houten glumila je čarobnicu Melisandre tijekom sedam sezona hit HBO serije Igra Prijestolja. Njezin je tajanstveni i često zlurad lik bio star stotinama godina. Što znači da je Melisandre mogla postojati u vrijeme Kuće Zmajeva koja je postavljena u Westerosu otprilike 300 godina prije događaja u Game of Thrones.

Stoga je EW pitao van Houten hoće li ponovno glumiti Crvenu ženu ako je producenti prequela jednog dana upitaju.

“Pa, to bi stvarno ovisilo o priči,” kaže Van Houten, koji je u finalnoj sezoni serije bila nominirana za Emmy za nastup na GoT-u. “Mene bi zanimalo kad bismo vidjeli sasvim drugu stranu nje. Morala bi biti zanimljiva perspektiva kakvu još nismo vidjeli. Inače se osjećam kao da sam ju zatvorila na prirodan način – što je također dobra stvar.”

https://youtu.be/w3KIOqfBTh4

Možda, predložili su, novi kostim – budući da je Van Houten iz godine u godinu slavno ostajala u istoj krvavo crvenoj haljini, dok je tijekom snimanja serije izdržavala gorko hladne zime Sjeverne Irske. “Da, možda je imala plavi period,” kaže.

Jedan od showrunnera House of the Dragon prequel serije Miguel Sapochnik  zapravo je režirao zadnju epizodu Van Houten u sezoni 8, kada se Melisandre vratila kako bi pomogla u napetoj i vrlo tamnoj bitci protiv Armije mrtvih kod Winterfella (ona je bila jedina svijetla točka te bitke – doslovno).

Van Houten se napola šalila s produkcijom koja bi trebala pomladiti njezinu svećenicu Asshai s CG zbog dosljednosti jer se prvi put pridružila GoT obitelji prije gotovo deset godina. Ali, evo ideje: Podrijetlo Melisandre gotovo je potpuno nepoznato (u knjigama George R. R. Martina ona je opisana kao bivša dječja robinja koja je prije nepoznatog broja godina prodana Crvenom hramu, a koja je tada trenirala svećeništvo). Pa zašto ne bi istražili njezinu prošlost? Van Houten bi mogla glumiti lika kao čovjeka prije nego što stekne svoje moći (i, uz to, ogrlicu koja daje njezinu vječnu ljepotu).

Naravno, s obzirom na to da je House of Dragon fokusirana na vladavinu porodice Targaryen i eventualni građanski rat, za Melisandre ne postoji očigledna početna točka priče, ali tko zna što budućnost nosi. Drugi lik originalne Game of Thrones serije koji je još uvijek bio u blizini u House of Dragon bio je Night King, ali on nije stvarao probleme tijekom perioda ovog predgovora (bio bi, međutim, tijekom drugog koncepta prequela postavljenog tisućama godina prije GoT-a koji je snimljen kao pilot i otkazan ranije ove godine).

Van Houten trenutno glumi u potencijalnom kandidatu za Oscara za najbolji strani film: Instinct, nizozemski film gdje Van Houten glumi psihoterapeutkinju koja započinje novi posao u kaznenoj ustanovi i ulazi u kompliciranu vezu s jednim od svojih pacijenata (Marwan Kenzari), serijskim prijestupnikom koji se nalazi na rubu završetka rehabilitacijskog liječenja. Film je privukao pohvale za pružanje “prijeko potrebnog istraživanja sivih područja u širim diskursima oko dinamike moći i seksualne želje.”

Similar Posts