8 velikih otkrića finala Game of Thrones serije

8 velikih otkrića finala Game of Thrones serije

Game of Thrones sezona 8 može se naći na kućnom videu sljedećeg tjedna, a u komentarima i značajkama o kontroverznoj završnoj epizodi serije “The Iron Throne” postoje intrigantna otkrića.

U kućnom video izdanju napravljen je dokumentarni film o finalu pod naslovom “Duty is the Death of Love”, uz audio komentirani zapis showrunnera Davida Benioffa, Dana Weissa i zvijezde Game of Thrones serije Emilije Clarke (Daenerys Targaryen).

  • Povezano: Game of Thrones kreator George R.R. Martin otkriva čudnu inspiraciju zašto ubija likove

Među mnogim drugim otkrićima su:

  • Jon Snow nije išao u sobu s prijestoljem kako bi ubio svoju ljubavnicu, samo je Danyna posljednja izjava ta koja ju je osudila. Kit Harington pojašnjava što je prolazilo kroz glavu njegovog lika: “On ne zna da će je izdati do samog kraja,” on kaže. “U Jonovoj glavi, to je razni broj faktora drugih koje Dany ne želi uzeti u obzir, a to i znači da će Dany ubiti njegove sestre, pa to tako postaje moja obitelj protiv njezine.”
  • Ne, Drogon nije pojeo Dannyjino tijelo nakon što je zmaj prenio svoju majku preko mora. Zmaj je krenuo u Volantis. Clark kaže da su njezini fanovi rekli kako zmajevi jedu svoje gospodare, što su showrunneri pobili. “Drogon te neće pojesti,” Benioff uvjerava. “On nije mačka. Jesi li vidjela kako te je nježno gurao?”
  • Razlog zašto je Drogon spalio Iron Throne nakon što je Dany ubijena nije direktno rečeno. Ali Benioff daje potencijalni uvid u zmajeve misli: “Ako [Dany] neće sjediti na prijestolju, nitko neće sjediti na tome.”
  • Ovo nije o posljednjoj sceni, ali je otkriveno u finalnim komentarima: scena gdje Jaime (Nikolaj Coster-Waldau) ostavlja Brienne (Gwendoline Christie) u suzama uključuje tajnu izjavu koja nije bila u scenariju. Kako bi pomogao izazivati ​​Brienninu tugu, showrunneri dijele da je Coster-Waldau rekao Brienne brutalnu klasičnu Jaime liniju koja nije bila u scenariju ili u Game of Thrones seriji: “Ne volim te. Nitko te ne voli.”
  • Showrunneri su potvrdili da je Branovo postavljanje na tron isto ono kako je autor George R.R. Martin planirao završiti svoje knjige. “Bran je jedina vjerojatno čista osoba tamo,”  Peter Dinklage (Tyrion) kaže. “A činjenica da ne može biti otac djece je ključna jer su u ovoj povijesti Westerosa nasljednici ispadali zaista loši.”
  • Christie je naučila kaligrafiju za scenu gdje je u Bijeloj knjizi ispunila herojstva Jaimea Lannistera, pa je pisanje doista njezino. Iako je ovo bio kratak, jednostavan prizor, produkcija je provela tri dana kako bi je ispravno napravili.
  • Arya, kao što se podrazumijeva u finalu, napušta Westeros kako bi postala istraživačica – više o tome ovdje
  • Clarke pita showrunnere koja im je sezona bila najdraža, bilo da je u smislu krajnjih rezultata ili pravljenja sezone. Benioff kaže da su njemu bile najdraže 4, 6 i 8, dok Weiss izdvaja četvrtu sezonu zato što “su svi bili u tome, ali mi smo bili tako daleko od kraja da se nismo morali brinuti o kraju… četvrta je bila vrhunac zabave.”

Također, showrunneri zadirkuju Clarke oko zloglasne čašice s kavom i glumica inzistira da nije ona ta koja ju je ostavila pred kamerama (“Ovaj autobus je zaista težak pod koji ste me bacili,” ona se šali). Međutim, raščišćavaju jedan vrlo pogrešno prijavljen element te priče: Kava je bila iz lokalne kavane iz Belfasta pod nazivom Established Coffee, a ne Starbucks.

Nadamo se da vas je ovih nekoliko otkrića o posljednjoj sezoni Igre Prijestolja zabavilo i skratilo vam vrijeme čekanja do dolaska Game of Thrones spin-off prequel serije koja će se fokusirati na Kuću Targaryen.

Druge je zanimalo i ovo...