Game Of Thrones showrunneri otkrili gdje je Arya otplovila na kraju 8 sezone

Game Of Thrones showrunneri otkrili gdje je Arya otplovila na kraju 8 sezone

Finale osme i posljednje sezone serije Game of Thrones je ostavilo mnoge fanove pune pitanja o sudbinama nekih od njihovih najdražih likova. Kako se serija završila, Jon Snow još jednom se pridružio Wildlingsima i putovao sjeverno od zida dok se Bran našao kraljem šest kraljevstava (nakon što je Sansa uspješno lobirala da Winterfell postane njegova vlastita domena). Za drugog preostalog člana obitelji Stark putovanje je bilo malo otvorenije i završilo je dok je Arya Stark otplovila u daljinu kako bi saznala što je zapadnije od Westerosa. Što je konkretno namjeravala učiniti?

U službenim komentarima finalne epizode serije, showrunneri David Benioff i Dan Weiss potvrdili su očigledno, rekavši da je Arya otplovila napuštajući Westeros kako bi postala istraživačica. U posljednjoj epizodi Arya kaže da će otići do zemlje iza koje se završavaju karte i pronaći ono što je vani te okreće svoj pogled na zapad prema Sunset Moru. Pisci/redatelji ne kažu posebno gdje će se naći (opet su ostali bez ideja čini se), ali kao što znamo iz serije knjiga Georgea R. R. Martina, imamo ideju gdje bi mogla završiti.

Game Of Thrones showrunneri otkrili gdje je Arya otplovila na kraju 8 sezone

U Martinovoj knjizi Fire and Blood, koja je povijest kuće Targaryen, mlada žena imena Elissa Farman, kćerka manjeg gospodara i prijateljica princeze Rhaene Targaryen napušta Westeros te odlazi ploviti Sunset Morem u nepoznato. Na tom putu bore s Krakenom, pronalaze tri otoka, njezini suputnici okreću se natrag, a Elissa nastavlja dalje. Iako se ona nikad ne vraća, oni koji su se okrenuli natrag to uspijevaju i izvještavaju o svom otkriću otoka. Kasnije se podrazumijeva da je njezin brod primijećen na drugoj strani Essosa u luci Asshai, što sugerira da je plovila cijelim svijetom.

  • Povezano: Game of Thrones showrunneri otkrili kraj finalne George R.R. Martinove knjige

Sada kada je Arya krenula na zapad u nepoznato – i ako pretpostavimo da su se Arya i Elissa pokušavale izvući iz života koji se od njih očekivao u Westerosu – ne bi bilo veliko iznenađenje da je Arya naišla na slične avanture i, možda, čak uspjela pronaći mjesto za sebe u zemlji gdje mape završavaju, baš kako se čini da je Elissi pošlo za rukom. Nažalost, HBO je već odbacio mogućnost spin-off fokusirane TV serije na Aryu Stark; međutim, serija fokusirana na Kuću Targaryen je i službeno u izradi, a možda bi mogla pokriti slično područje ispričavši priču Elisse Farman.

Što mislite na kakve je avanture Arya mogla naići na svom putu zapadno od Westerosa u posljednjoj epizodi osme sezone serije Game of Thrones?

Druge je zanimalo i ovo...