Stephen King je uzbuđen oko nadolazeće The Stand adaptacije

Stephen King je uzbuđen oko nadolazeće The Stand adaptacije

Kao što je dokazano u IT-u 2017. i ovogodišnjem Pet Sematariju, moguće je ponovno posjetiti priču o Stephenu Kingu koja je prethodno prilagođena u živu akciju, te ju ponovno osuvremeniti za modernu publiku i pronaći ogroman uspjeh. Jedan od najpoznatijih autorskih romana je The Stand, koji je 1994. adaptiran u miniseriju. Prilagodba nije uspjela postati toliko popularna kao neka druga Kingova djela, velikim dijelom zbog duljine izvornog materijala i tamne teme. Tijekom nedavne epizode Post Mortem Podcasta, King se otvorio o onome što ga je toliko uzbudilo za novu adaptaciju Standa koja se razvija za CBS All Access.

Stephen King je uzbuđen oko nadolazeće The Stand adaptacije

“Volim rad [showrunnera] Josha Boonea, zapravo sam radio s njim na njegovom prvom filmu”, dijeli King na podcastu. “A onda je napravio The Fault in Our Stars, za koji sam mislio da je pokazao njegovo razumijevanje medija. I mnogo mi se sviđa. Sviđa mi se njegov doseg … njegova ambicija za [Stand]. Stvarno sam uzbuđen zbog toga, prvo, imamo nova dva sata da ispričamo priču. I drugo, oslobođeni smo svih onih stvari koje su nas zadržavale s [izvornom mini serijom]. Ne samo da je proračun veći … mi smo slobodni … u smislu jezika, u smislu nasilja … na način na koji nismo mogli biti s originalom.”

Izvornu seriju režirao je voditelj Post Mortem Mick Garris, koji je također režirao Kingove adaptacije The Shining and Bag of Bones. Prošla TV adaptacija ovog Kingovog djela borila se s proizvodnim proračunima i cenzorskim smetnjama, ali King se sada nada novom pristupu.

Stephen King je uzbuđen oko nadolazeće The Stand adaptacije

I dok je autor bio uzbuđen, primijetio je da je produkcija još uvijek u ranoj fazi, iako je otkrio da je njegov sin Owen King pridonio seriji.

“CBS All Access bi stvarno volio da ovo radi”, priznao je King. “I oni su uložili puno truda u to. Tako da se ja nadam. Ali još su rani dani… tako da. Izbor glumaca još nije završen. Moj sin Owen je napisao neke od scenarija, a oni su sjajni. Tako da. Dobro je.”

The Stand će biti mini-serija koja će se sastojati od deset epizoda. Iako serija još nema datum izlaska, Entertainment Weekly kaže da je najvjerojatnije kako će izaći 2020. godine.

Pratite i dalje detalje o novoj adaptaciji The Stand mini-serije.

Similar Posts