George R.R. Martin kaže da on neće pisati scenarij za Game of Thrones prequel seriju House of the Dragon

George R.R. Martin kaže da on neće pisati scenarij za Game of Thrones prequel seriju House of the Dragon

Kada je najavljeno da će se Game of Thrones serija završiti nakon svoje osme i posljednje sezone, HBO je počeo razvijati nekoliko njezinih potencijalnih nasljednika. Jedna od tih serija je bila prequel koji se odvijao tisućama godina prije glavne serije. Pilot za tu potencijalnu seriju je već bio napravljen, a u njoj je trebala glumiti Naomi Watts, ali jučer, otkriveno je da je HBO odlučio otkazati taj projekt, međutim, samo nekoliko sati kasnije, dali su na pravljenje drugu Game of Thrones prequel seriju naziva House of the Dragon.

House of the Dragoon će biti smještena 300 godina prije događaja u Game of Thrones i pratit će početak Kuće Targaryen. Ova serija će imati 10 epizoda po sezoni i pravljena je prema George R.R. Martinovoj “Fire & Blood” knjizi. U objavi na svom blogu, George R.R. Martin je pričao o House of the Dragon i otkrio da on neće pisati scenarij za novu seriju, barem ne dok ne završi svoj rad na dugo očekivanoj “Winds of Winter” knjizi.

“Tu se mora okupiti spisateljska soba, epizode koje treba razviti i napisati, glumci i ekipa koja će se sastaviti, proračuni i detalji proizvodnje koji će se razraditi. Za sada još ne znamo gdje ćemo snimati… iako očekujem da ćemo ponovno posjetiti barem neke zemlje koje su David & Dan koristili za Game of Thrones seriju (Irska, Island, Škotska, Hrvatska, Maroko, Malta i Španjolska). Očekujem da ću do neke mjere biti uključen u sve to … i, tko zna, ako se stvari poprave, možda ću čak i moći napisati nekoliko epizoda, kao što sam to činio prve četiri sezone Igre Prijestolja. Ali … dopustite mi da to potpuno razjasnim … Ne preuzimam nikakve skripte dok ne dovršim i isporučim Winds of Winter. Zima još uvijek dolazi, a Winds mi ostaje prioritet, koliko god bih volio pisati epizode House.”

Ekskluzivno: Nova Game of Thrones Prequel Serija u izradi

S obzirom na to da Martin piše “Winds of Winter” gotovo cijelo desetljeće, uopće se ne treba nadati da će ju završiti prije početka serije House of the Dragon.

‘House od the Dragon’ se zaista fokusira na stvaranje Kuće Targaryen, obiteljske linije koja će jednog dana stvoriti majku zmajeva, Daenerys Targaryen. Nemojte očekivati pojavljivanje Emilie Clark, jel je ova nova prequel serije smještena 300 godina prije događanja u seriji ‘Game of Thrones‘.

Osvajatelj Emmy nagrada ‘Game of Thrones‘ redatelj Miguel Sapochnik će se vratiti režirati pilot ove nove serije, kao i druge epizode. On će biti jedan od showrunnera, zajedno s Ryanom Condalom, bivšim ko-kreatorom i showrunnerom serije ‘Colony’, koji također piše scenarij pilota ove ‘Game of Thrones’ prequel serije. Martin i Vince Gerardis su tu kao izvršni producenti.

Similar Posts