Kako će Arrowverse sada izgledati nakon 'Crisis on Infinite Earths' [novi traileri u članku]

Kako će Arrowverse sada izgledati nakon ‘Crisis on Infinite Earths’ [novi traileri u članku]

Već ste vjerojatno pretpostavili, ali ovaj članak je pun spojlera za kompletni Crisis on Infinite Earths.

Završetkom crossovera Crisis on Infinite Earths, DC TV svemir Arrowverse završio je dosadašnju i započeo novu fazu ovog superhero svemira. Kao što je i izvorna stripovska priča učinila, Multiverzum je prvo potpuno rasturen, i onda nanovo složen, ali na potpuno drugačiji način. Dok su serije i glavni Arrowverse heroji dosad bili raspoređeni po različitim svijetovima Multiverzuma, sada su svi ti svijetovi spojeni u jedan – Earth Prime! Što znači da će nas budućnost Arrowversea poštedjeti svih onih portala za putovanje na druge svijetove i svih tih Multiverzumških kompliciranja. Ipak, iako jednostavniji od prijašnjeg, ovaj Multiverzum je također uzrokovao mnoge promjene, slično kao i Flashpoint kojeg je Flash izveo na početku treće sezone svoje serije, a te promjene će sigurno imati i veliki utjecaj u nastavku svih Arrowverse serija.

Arrowverse postava likova i serija

Ključne epizode Arrowverse serija za pogledati prije 'Crisis on Infinite Earths'

Iako je Arrowverse u Crisisu ostao bez svojeg glavnog heroja – Green Arrowa, sigurno je da The CW ne namjerava tako skoro stati budući da su sve serije (osim Arrowa) dobile odobrenje za novu sezonu. Uz to, naručena je nova serija Superman & Lois, a u razvoju je i spin-off/nastavak Arrowa u obliku serije Green Arrow and the Canaries u kojem će Mia, kćer Olivera Queena preuzeti luk i strijelu od svog oca. Uz to, s obzirom na posljedice Crisisa, sve te serije neće više biti odvojene svijetovima već samo gradovima. Green Arrowov Star City, Flashov Central City, Batwomanin Gotham City, Supergirlin National City, Supermanov Metropolis i Black Lightningov Freeland sada su svi dio istog svijeta, zbog čega Extrapolatori (oni uređaji za otvaranje portala između svijetova) sada komotno mogu u muzej.

Kako će posljedice Crisisa utjecati na pojedinačne serije?

Kako će Arrowverse sada izgledati nakon 'Crisis on Infinite Earths' [novi traileri u članku]

Svaka Arrowverse serija (osim Legends of Tomorrow, koja tek treba započeti za ovu sezonu) je u svojim posljednjim epizodama prije Crisisa ostavila neki cliffhanger ili završila na neki način za kojeg je jasno da će nastaviti priču bez obzira na sve Crisisove zamvrzlame. Uz to, nakon završetka Crisisa, stigli su traileri za nastavak (ili u slučaju Legends of Tomorrow, početak) sezona svake serije. Sve trailere i tamo gdje smo stali sa svakom serijom vam donosimo u nastavku:

Arrow: Crisis je označio konačni i najavljeni kraj ere začetnika ovog svemira – Green Arrowa, te su nakon crossovera ostale još samo dvije epizode njegove serije. Poznato je da će sljedeća epizoda biti backdoor pilot za spin-off u kojem će Mia Queen postati nova Green Arrow u futurističkom Star Cityu. Posljednja, finalna epizoda će označiti i konačni kraj za omiljenog strijelca, iako nije poznato na koji način kada ne Oliver sada već mrtav, ali je najavljen povratak Felicity Smoak tako da ćemo morati čekati da vidimo taj konačni rasplet.

The Flash: Uz Green Arrowa, Barry Allen/The Flash i njegova serija su imali najveći utjecaj na Crisis s obzirom da se Crisis, kao takav, najavio još i prije šest godina u pilot epizodi The Flash serije. Po traileru za nove epizode vidimo da će se Flash morati suočiti sa novim problemima koje ova nova Earth Prime donosi. Pogotovo što neki likovi, u prvom redu Iris, u traileru uopće ne djeluju kao oni stari koje znamo od prije. Sasvim je sigurno da će ovaj novi Multiverzum pred Najbržeg Čovjeka na Svijetu staviti čitavu novu lepezu problema.

Supergirl: Djevojka od Čelika pretrpila je velike gubitke tijekom Crisisa, ali ipak je na kraju ona ta koja je Paragon Nade. Ipak, stvaranje novog Multiverzuma je i pred nju stavio neke velike promjene s kojima se tek treba pobliže upoznati. Ne samo da sada dijeli isti svijet sa The Flashom i ostatkom društva, već je i u ovoj novoj stvarnosti njezin najveći neprijatelj Lex Luthor postao dobročinitelj za kojeg cijeli svijet vjeruje da je zasluženo dobio Nobelovu nagradu za Mir, i ktome je još, kao vlasnik novog DEO-a – njezin šef. Vidimo po traileru da će Lex imati štošta za reći, pa iako ga Supergirl još uvijek gleda kao na onu istu otrovnu zmiju kakva je bio i prije (a i tko bi ju krivio), sigurno će biti zanimljivo vidjeti što nam nove epizode Posljednje kćeri Kriptona imaju za ponuditi.

Batwoman: Kate Kane je, kao još uvijek najnovija heroina Arrowversea, se također uoči Crisisa našla u vlastitim problemima. Njezina sestra Beth, za koju se mislilo da je mrtva već 15 godina, vratila se psihotična negativka Alice koja traži osvetu protiv svog oca, uvjerena da ju je napustio. Alice je čak i uspjela u svom naumu tako što je otrovala svoju maćehu Catherine i polusestru Mary, ali im dala protuotrov za samo jednu osobu. Catherine je žrtvovala život da spasi svoju kćer, a Alice je njezino ubojstvo smjestila svom ocu. Nakon početnih uvjerenja da može vratiti svoju sestru, Kate je odustala od svog nauma i sada je odlučna poraziti je jednom zauvijek. Ono što je zanimljivo, prema traileru se čini da je promjena Multiverzuma uzrokovala da Alice više ne zna da se njezina sestra krije iza Batwoman maske, a osim Alice, Batwoman će se suočiti i sa Natalijom Mitternacht, poznatom kao Nocturna, koja je, ironično, vampirka i jedna od njezinih poznatijih neprijatelja.

Legends of Tomorrow: Legendsi su jedini kojima serija još nije službeno počela ove sezone. Posebna epizoda njihove serije poslužila je kao završi dio Crisisa, ali premijera njihove pete sezone je zakazana tek za 21. siječanj. Najavljeno je da će nakon Crisisa Legendsi se suočiti sa novom prijetnjom kada Astra, stara poznanica John Constantinea, iz Pakla oslobodi duše nekih od najgorih i najomraženijih osoba iz ljudske povijesti, među kojima su Genghis Khan i Josif Staljin. Ne znamo kako će Crisisove posljedice utjecati na ovu skupinu odmetnika i putnika kroz vrijeme, ali i oni se uskoro vraćaju tako da nema brige.

Black Lightning: Iako je DC i CW serija i trenutno je na svojoj trećoj sezoni, Black Lightning je tek sa Crisisom službeno postao dio Arrowversea. Njegov Freeland također je dio Earth Prime te je kroz trailer najavljeno da će Crisisove posljedice imati utjecaja na daljnji razvoj njegove serije, a možda će konačno biti i dio narednih crossovera.

Stargirl: Nadolazeća serija koju CW i DC Universe zajednički produciraju, iako neće biti dio tog glavnog Arrowversea, ipak je dio tog Multiverzuma. Iako su svijetovi svih gore spomenutih serija spojeni u taj jedan Earth Prime, Stargirl će biti dio nove Earth-2. Stara Earth-2 bila je prva Zemlja koju je Anti-Monitor uništio još na početku ove sezone u Arrowu, a Laurel Lance/Black Canary je ostala jedina preživjela. Iako ne znamo što je sa svim onim od prije poznatim likovima sa stare Earth-2, za ovu novu znamo da je mjesto radnje za Stargirl. Serije bi trebala uskoro stići na male ekrane, a i za nju je stigao novi trailer.

Novi crossover?

Kako će Arrowverse sada izgledati nakon 'Crisis on Infinite Earths' [novi traileri u članku]

Showrunner Marc Guggenheim izjavio je da kreativni tim već razmatra novi crossover, što uopće ne čudi s obzirom na publicitet i nagli porast gledanosti koje crossoveri donose. Ipak, Guggenheim je naglasio da će naredni crossoveri vjerojatno biti nešto manji te neće povezati sve moguće serije i svemire uzduž i poprijeko kao što je to Crisis izveo. Ipak, s obzirom da Arrowverse nastavlja naglo rasti, nije teško zamisliti da bi mogao kroz godine doći još neki crossover ovako epskih i megalomanskih razmjera.

Anyway, Arrowverse is still here to stay!

Druge je zanimalo i ovo...