radha mitchell

Radha Mitchell filmovi – Top 10 najboljih

Radha Mitchell je australska glumica koja je rođena 12. studenog 1973. u Melbourneu, Australija.

Radha je pokazala interes za glumu još u ranoj mladosti, a svoj prvi korak prema glumačkoj karijeri ostvarila je sudjelovanjem u brojnim školskim predstavama i lokalnim kazališnim produkcijama. Nakon završetka srednje škole, odlučila je nastaviti s obrazovanjem na Sveučilištu Melbourne, gdje je studirala umjetnost.

Njezin filmski debi dogodio se 1996. godine, kada je glumila u australskom filmu Love and Other Catastrophes. Ovaj film privukao je pažnju kritike i publike te je otvorio vrata za njezinu daljnju karijeru. Nakon toga, Radha je nastavila glumiti u australskim filmovima, a njezin talent brzo je prepoznat.

Međutim, pravi proboj u međunarodnoj filmskoj industriji Radha Mitchell postigla je ulogom u filmu High Art iz 1998. godine. Njezina izvedba u ovom filmu, gdje je igrala mladu fotografkinju zagledanu u svijet umjetnosti i droge, donijela joj je mnoge pohvale kritike i nominacije za prestižne nagrade.

Nakon uspjeha High Arta, Radha je počela dobivati sve više ponuda za uloge u Hollywoodu. Glumila je u filmovima različitih žanrova, od drame do akcije, i pokazala je svoju izuzetnu sposobnost prilagođavanja različitim likovima. Neki od njezinih najpoznatijih filmova uključuju Pitch Black (2000), Man on Fire (2004), Silent Hill (2006) i The Crazies (2010).

radha mitchell
Foto: Shutterstock

Radha Mitchell filmovi – 10 najboljih

Radha Mitchell se u svojoj karijeri našla u više od 80 različitih filmova i serija, a kako bismo kreirali ovaj popis, izdvojili smo njezinih najboljih 10 filmova. Koji su sve filmovi našli na spomenutom popisu, pogledajte u nastavku teksta!

10. Everything Put Together (2000)

Žanr: Drama 
Redatelj: Marc Forster
Uloge: Radha Mitchell, Megan Mullally, Catherine Lloyd Burns

Radnja ukratko: Radnja filma se fokusira na glavnu junakinju, Melissu (Radha Mitchell), uspješnu suprugu i majku malog djeteta. Međutim, njen savršeni život se naglo mijenja kada njezino dijete neočekivano umre. Melissa počinje padati sve dublje u depresiju, a njezina obitelj i prijatelji se bore sa svojim emocijama i nepoznavanjem kako joj pomoći. Melissa počinje gubiti kontrolu nad svojim životom i postaje sve više i više izolirana od svijeta oko sebe. 

9. Melinda and Melinda (2004)

Žanr: Komedija, drama, romantični
Redatelj: Woody Allen  
Uloge: Will Ferrell, Vinessa Shaw, Radha Mitchell

Radnja ukratko: Dvije paralelne priče koje prate Melindu (Radha Mitchell), ženu u tridesetima koja dolazi u New York nakon neuspjelog braka i pokušava se ponovno snaći u životu. Jedna priča predstavlja Melindu kao tragediju u kojoj se ona pokušava izboriti s problemima iz prošlosti, lošim odnosima s obitelji i bivšim mužem. Druga priča predstavlja Melindu kao komediju u kojoj ona postaje središtem pozornosti u društvu i izaziva niz smiješnih situacija. 

8. Surrogates (2009)

Žanr: Akcija, znanstvena fantastika, triler 
Redatelj: Jonathan Mostow 
Uloge: Bruce Willis, Radha Mitchell, Ving Rhames

Radnja ukratko: Radnja filma je smještena u blisku budućnost u kojoj ljudi koriste robote nazvane “surrogati” kako bi živjeli svoje živote bez fizičkog kontakta s vanjskim svijetom. Agent FBI-a Tom Greer (Bruce Willis), istražuje ubojstvo koje se dogodio u svijetu surrogata. Dok istražuje ubojstvo, Tom otkriva da postoji tajanstvena osoba koja kontrolira sve surrogate u svijetu i koja ima zlokobne planove za ljudsku rasu. Tom i njegova partnerica, agentica FBI-a Peters (Radha Mitchell), kreću u potragu za tajanstvenom osobom kako bi spriječili daljnja ubojstva i spasili svijet od katastrofe koja se sprema.

7. High Art (1998)

Žanr: Drama, romantični
Redatelj: Lisa Cholodenko
Uloge: Radha Mitchell, Ally Sheedy, Patricia Clarkson 

Radnja ukratko: Syd (Radha Mitchell) upozna Lucy (Ally Sheedy) u svom susjedstvu i otkrije da je ona nekada bila poznata umjetnica. Nakon što joj Syd pokaže neke od svojih radova, Lucy se ponudi da joj pomogne u poslu i uvodi je u svoj svijet umjetnosti. Ubrzo Syd postaje Lucyna asistentica i upoznaje mnoge umjetnike i ljude iz tog svijeta. 

6. The Crazies (2010)

Žanr: Horor, triler
Redatelj: Breck Eisner
Uloge: Radha Mitchell, Timothy Olyphant, Danielle Panabaker

Radnja ukratko: U okrugu Pierce u Iowi, šerif David (Timothy Olyphant) je prisiljen ubiti lokalnog Roryja Hamilla (Mike Hickman) koji iznenada oružjem zaprijeti zajednici na bejzbol utakmici. Šerifova žena dr. Judy (Radha Mitchell) pregledava drugog mještanina koji također pokazuje čudno ponašanje. Sljedećeg jutra šerif i njegov pomoćnik dobivaju poziv od trojice lovaca koji su otkrili mrtvog pilota u obližnjem Hopmanu. Šerif i zamjenik pronalaze veliki avion na dnu močvare. Vojska iznenada zatvara grad i zatvara stanovništvo u šatore i koncentracijske logore.

5. Silent Hill (2006)

Žanr: Horor, misterija 
Redatelj: Christophe Gans
Uloge: Radha Mitchell, Laurie Holden, Sean Bean 

Radnja ukratko: Silent Hill je horor film koji je baziran na istoimenoj video igri. Mlada majka Rose Da Silva (Radha Mitchell) je očajna pronaći lijek za svoju kćerku Sharon (Jodelle Ferland), koja pati od neobjašnjive bolesti. Nakon što Sharon u snu počne neprestano spominjati ime grada Silent Hill, Rose odluči da će zajedno sa svojom kćerkom posjetiti taj grad kako bi pronašla odgovore. Međutim, na putu do grada, njihov automobil se sudari s nečim što ih prisili da zaustave putovanje. Kada Rose probudi, shvati da je njezina kćerka nestala i da se nalazi u gradu Silent Hill.

4. Rogue (2007)

Žanr: Akcija, drama, horor, triler 
Redatelj: Greg McLean 
Uloge: Michael Vartan, Radha Mitchell, Sam Worthington 

Radnja ukratko: Novinar Pete McKell (Michael Vartan) putuje u australski Nacionalni park Kakadu kako bi napisao članak o turističkoj industriji. Tijekom vožnje brodom s lokalnim vodičem Kate (Radha Mitchell), grupa turista nailazi na ogromnog krokodila koji napada njihov brod i uništava motor, ostavljajući ih zarobljenima na malom otoku. Pete i preživjeli turisti moraju se boriti za svoj život dok pokušavaju pronaći način da prežive u divljini i dok su istovremeno izloženi opasnosti od napada krokodila koji ih stalno vrebaju.

3. Pitch Black (2000)

Žanr: Akcija, horor, znanstvena fantastika, triler
Redatelj: David Twohy
Uloge: Radha Mitchell, Cole Hauser, Vin Diesel

Radnja ukratko: Grupa putnika koji se nalaze na svemirskom brodu, sruši se na pusti planet. Među putnicima je i opasni zločinac Riddick (Vin Diesel), koji ima sposobnost da vidi u potpunom mraku. Kada se grupa suoči s opasnim vanzemaljskim stvorenjima koja se aktiviraju noću, Riddick postaje ključni igrač u borbi za preživljavanje. S vremenom se otkriva da je planet na kojem su se srušili domaćin opasnog kulta koji žrtvuje ljude kako bi izbjegli potpunu tamu koja dolazi jednom u 22 godine i koja privlači još opasnije stvorenje.

2. Finding Neverland (2004)

Žanr: Biografija, drama, obiteljski
Redatelj: Marc Forster 
Uloge: Johnny Depp, Kate Winslet, Radha Mitchell 

Radnja ukratko: Film prati život pisca J.M. Barrieja (Johnny Depp) i njegovu inspiraciju za knjigu “Petar Pan”. Nakon neuspjeha njegovog najnovijeg kazališnog komada, Barrie upoznaje udovicu Sylviu Llewelyn Davies (Kate Winslet) i njezine četvero djece. Barrie se sprijateljuje s djecom i zajedno s njima počinje stvarati priče o dječaku koji ne želi odrasti i njegovim avanturama u zemlji Nigdjezemske. 

1. Man on Fire (2004)

Žanr: Akcija, krimi, drama, triler
Redatelj: Tony Scott 
Uloge: Denzel Washington, Christopher Walken, Radha Mitchell 

Radnja ukratko: Bivši vojnik i plaćeni ubojica John Creasy (Denzel Washington), dolazi u Meksiko kako bi radio kao tjelohranitelj za djevojčicu po imenu Lupita (Dakota Fanning). Creasy se počinje povezivati s Lupitom i njezinom obitelji, ali nakon što djevojčicu otmu, Creasy postaje opsjednut njenim pronalaženjem i osvetom. Kako se približava djevojčici, Creasy otkriva da je otmica Lupite dio veće zavjere koja uključuje korupciju i trgovinu ljudima.

Similar Posts