gabrielle anwar

Gabrielle Anwar filmovi – Top 10 najboljih

Gabrielle Anwar je engleska glumica koja se rodila 4. veljače 1970. u Lalehamu, Middlesex, Engleska. Ona je kći glumice i koreografa, tako da je odrastala u obitelji koja je jako bila uključena u industriju zabave. Anwar je počela svoju glumačku karijeru u mladoj dobi i pojavljivala se u nekoliko britanskih TV emisija i filmova. Prvi put je značajnije prepoznata u svojoj ulozi princeze Margaret u filmu The Three Musketeers (1993), koji je bio hit na kino blagajnama.

Karijera Anwar nastavila se 1990-ih, a ona se pojavila u mnogim popularnim filmovima i TV emisijama. Hvaljena je za svoju ulogu u Scent of a Woman (1992), gdje je surađivala s Al Pacinom te je također prepoznata za svoj rad u sportskom dramskom filmu Wild Hearts Can’t Be Broken (1991).

2007. godine, Anwar je dobila glavnu žensku ulogu Fione Glenanne u hit TV seriji Burn Notice. Dobila je pozitivne kritike za svoj nastup u seriji i hvaljena je za svoju kemiju s glavnim glumcem Jeffreyjem Donovanom. Serija je trajala sedam sezona i postala veliki hit.

Pored svoje glumačke karijere, Anwar je također talentirana plesačica i nastupala je na pozornici u raznim produkcijama, uključujući West End produkciju The Rocky Horror Show. Također je bila sudac na britanskoj verziji showa plesnog natjecanja “So You Think You Can Dance.”

Dvaput se udavala i ima troje djece. Trenutno živi u Los Angelesu i nastavlja glumiti na televiziji i filmu.

gabrielle anwar
Foto: Shutterstock

Gabrielle Anwar filmovi – 10 najboljih

Gabrielle Anwar se u svojoj karijeri našla u više od 60 filmova i serija, a kako bismo kreirali ovaj popis, fokusirali smo se isključivo na filmove. Izdvojiti 10 najboljih filmova neke glumice ili glumca nije lak zadatak, ali vjerujemo da smo u ovom slučaju ipak uspjeli u tome. Pogledajmo stoga koji su se filmovi našli na popisu!

10. The Librarian: Return to King Solomon’s Mines (2006)

Žanr: Akcija, avantura, komedija, drama, fantazija, romantični, triler 
Redatelj: Jonathan Frakes 
Uloge: Noah Wyle, Gabrielle Anwar, Bob Newhart

Radnja ukratko: Flynn Carsen (Noah Wyle), knjižničar i pustolov, poštom prima kartu s tajnom lokacijom rudnika kralja Solomona. Kada svitak bude ukraden, Judson (Bob Newhart) objašnjava moć Solomonovog ključa i zadužuje Flynna da vrati kartu. Flynn se tako nađe u Casablanci u ruševinama, gdje ga progoni skupina plaćenika predvođena generalom Samirom (Erick Avari). Flynn se udružuje s profesoricom Emily Davenport (Gabrielle Anwar) koja radi na iskopavanju. Zajedno bježe od generala Samira i njegovih ljudi. 

9. A Warrior’s Heart (2011)

Žanr: Akcija, drama, obiteljski, sportski 
Redatelj: Mike Sears
Uloge: Kellan Lutz, Adam Beach, Gabrielle Anwar 

Radnja ukratko: U šoku nakon očeve smrti, inače marinca koji je poginuo u bitci, zvjezdani igrač lacrossea Conor Sullivan (Kellan Lutz), luđak i usijana glava, počinje biti autodestruktivan, a to njegovu majku stavlja na muke. Narednik Duke Wayne (Adam Beach), pomoći će otvoriti Conorove oči pravom značenju zrelosti, sportskog duha i muškosti.

8. If Looks Could Kill (1991)

Žanr: Akcija, komedija 
Redatelj: William Dear
Uloge: Richard Grieco, Linda Hunt, Gabrielle Anwar 

Radnja ukratko: Michael Corben (Richard Grieco) ne može maturirati jer nije prošao francuski jezik. Prisiljen je to popraviti odlaskom u Europu s razredom francuskog jezika. U zrakoplovu se nađe još jedan Michael Corben, internacionalni špijun. Kad britanski obavještajci zamijene srednjoškolca za agenta, mladi Corben je uvjeren kako bi ovo moglo biti zanimljivo iskustvo.

7. The Guilty (2000)

Žanr: Krimi, drama, triler 
Redatelj: Anthony Waller 
Uloge: Bill Pullman, Devon Sawa, Gabrielle Anwar 

Radnja ukratko: Callum Crane (Bill Pullman), odvjetnik i nadobudni savezni sudac, ugrožava svoje šanse za sudačku dužnost jer se nameće svojoj tajnici. Uz to, pogoršava situaciju pokušavajući srediti njezino ubojstvo. Dodatno komplicirajući stvari, on dodjeljuje zadatak mladiću koji je, bez Craneovog znanja, zapravo njegov sin, Nathan (Devon Sawa). Nathan odbija učiniti djelo, ali ne prije nego što obavijesti nekoliko ljudi, od kojih jedan pokušava preuzeti posao.

6. The Three Musketeers (1993)

Žanr: Akcija, avantura, komedija, obiteljski, romantični 
Redatelj: Stephen Herek
Uloge: Charlie Sheen, Kiefer Sutherland, Gabrielle Anwar 

Radnja ukratko: Ponajbolji mušketiri, Aramis (Charlie Sheen), Athos (Kiefer Sutherland) i Porthos (Oliver Platt), pridružuju se mladom i temperamentnom potencijalnom mušketiru, D’Artagnanu (Chris O’Donnell). Žele zaustaviti zlog kardinala Richelieua (Tim Curry) koji kuje zavjeru: sklopiti savez s neprijateljskom Engleskom uz pomoć tajanstvene grofice D’Winter (Rebecca De Mornay). Četvorica tako kreću u misiju zaštite kralja Louisa (Hugh O’Conor) i Francuske.  

5. Body Snatchers (1993)

Žanr: Horor, znanstvena fantastika 
Redatelj: Abel Ferrara
Glumci: Gabrielle Anwar, Meg Tilly, Forest Whitaker  

Radnja ukratko: Mlada djevojka Marti (Gabrielle Anwar) dolazi s ocem, maćehom i malim polubratom u vojnu bazu. Otac Steve (Terry Kinney) je biokemičar koji ima dužnost kontrolirati jesu li bojni otrovi smješteni na sigurnom mjestu i je li dio zemljišta u bazi kemijski onečišćen. Jedan dječak iz baze kaže da njegova majka nije njegova majka. Iako to nije znao objasniti, osjećao je da je ona postala posve drukčije biće. Kad i Marti bude napadata “pipcima” biljke iz jedne sadnice koja je oživjela, ona počinje shvaćati da se u bazi i oko nje događa nešto neobično.

4. For Love or Money (1993)

Žanr: Komedija, drama, romantični
Redatelj: Barry Sonnenfeld 
Glumci: Michael J. Fox, Gabrielle Anwar, Anthony Higgins

Radnja ukratko: Doug Ireland (Michael J. Fox) je vratar u jednom otmjenom hotelu u New Yorku. Čini sve kako bi zadovoljio hotelske goste, donoseći im stvari poput nakita, ulaznica za kazalište ili bombona. Doug ima svoje snove: želi otvoriti vlastiti hotel na Rooseveltovom otoku. Štedio je svaki cent koji je dobio. Ima nekoliko tjedana da razvije hotel ili će ga izgubiti. Za to mu treba još najmanje 3 milijuna dolara, a najbolja šansa za to mu je biznismen Christian Hanover (Anthony Higgins). Dok Hanover razmatra Dougov zahtjev, zamoli ga da se “pobrine” za njegovu djevojku, Andy (Gabrielle Anwar). Što više vremena provodi s njom, počinje se pitati što je uistinu važno, ljubav ili novac?

3. Things to do in Denver When you’re Dead (1995)

Žanr: Krimi, drama, triler 
Redatelj: Gary Fleder 
Uloge: Andy García, Christopher Walken, Christopher Lloyd 

Radnja ukratko: Jimmy the Saint (Andy García) je bivši gangster koji je otišao u mirovinu i pokušava biti iskren. Međutim, njegova se prošlost vraća kako bi ga proganjala kada mu je njegov bivši šef, Easy Wind (Christopher Walken), dao zadatak da obavi još jedan posljednji posao. Posao uključuje pljačku banke, ali stvari krenu po zlu i Jimmy se nađe u bijegu i od policije i od gnjeva Easy Winda. U međuvremenu, Jimmy se također bori sa svojim osjećajima prema svojoj bivšoj djevojci, Grace (Fairuza Balk), koja je sada u vezi sa suparničkim gangsterom. Kako ulozi rastu, Jimmy mora upravljati opasnim savezima i donositi neke teške odluke kako bi preživio.

2. Wild Hearts Can’t Be Broken (1991)

Žanr: Drama, obiteljski, romantični
Redatelj: Steve Miner 
Uloge: Gabrielle Anwar, Michael Schoeffling, Cliff Robertson 

Radnja ukratko: Film se temelji na istinitoj priči i prati život Sonore Webster Carver (Gabrielle Anwar), mlade žene koja sanja o tome da postane jahačica. U 1920-ima, Sonora napušta svoj mali grad u potrazi za avanturom i pronalazi posao u Atlantic Cityju, gdje upoznaje jahača Ala Carvera (Michael Schoeffling). Unatoč opasnoj prirodi sporta, Sonora postaje odlučna dokazati se kao jahačica i počinje trenirati pod Alovim vodstvom.

1. Scent of a Woman (1992)

Žanr: Drama
Redatelj: Martin Brest 
Glumci: Al Pacino, Chris O’Donnell, Gabrielle Anwar 

Radnja ukratko: Charlie Simms (Chris O’Donnell) pohađa internat za dječake sa strogim razredima i skupim upisom. U potrebi za novcem kako bi se vratio svojoj obitelji u Oregon za nadolazeće božićne praznike, nevini Simms prihvaća posao “čuvanja djece” u obližnjem kućanstvu. Međutim, dobio je ono što nije očekivao: mora čuvati neobičnog, slijepog bivšeg pukovnika Sladea (Al Pacino). Put ih vodi u New York, gdje bivši vojnik ima nekoliko svojih planova. 

Similar Posts