recenzija-filma-blair-witch

Recenzija filma: Blair Witch (2016)

Nakon pronalaska videa koji pokazuje ono što on misli da je njegova nestala sestra Heather, James i grupa prijatelja kreću u šumu koju vjeruju da naseljava Blair Witch.

Žanr filma:

Horor, triler

Redatelj:

Adam Wingard

Scenarist:

Simon Barrett

Glumci:

James Allen McCune, Callie Hernandez, Corbin Reid

 Vještica iz Blaira (2016) on IMDb

recenzija-filma-blair-witch
Blair Witch

Nastavak kultnog horora iz 1999 godine. Ako ste ljubitelj originalnog filma i ovog odmah ću vam reći, ako možda niste znali, da je postojao i nastavak prije ovog filma naziva Book of Shadows: Blair Witch 2 iz 2000 godine.

Iskreno nisam bio ljubitelj ni prvog dijela. Poprilično mi je cijela ta zamisao snimanja kamerom bila poprilično loša i kao i obično gotovo ništa se vidjelo nije.

Od ovog filma sam očekivao da će biti poprilično loš i nije me uopće razočarao. Upravo je takav kakav sam i očekivao da će biti. Loš.

Film nema baš ništa u sebi zbog čega bi bilo vrijedan gledanja.

Od iznimno loše, ne dovršene i ne objašnjene priče koja je samo bačena unutra, preko glumaca koje ćete što prije htjeti zaboraviti, te gotovo nikakvih efekata ni razloga zašto bi ovaj film svrstali u horor žanr.

U ovom Blair Witch filmu mislim da nije bila ni jedna vizualna scena koja bi mogla uplašiti, jedino na trenutke zvučni efekti mogu malo preplašiti. I to samo u zadnjih 10tak 15tak minuta.

Priča je toliko loša i bez i malo mozga napravljena. Kao da se netko trudio ju zaobići.

Hrpe trčanja kroz šumu u kojima se apsolutno ništa ne vidi, ali još veći promašaj je to što konstantno trče po utabanim putevima, u dijelovima šume gdje skoro nitko nikada nije kročio 🙂

Sve u filmu je potpuno ne objašnjeno, valjda očekuju da će si gledatelji sami objašnjavati kako žele. Od nestanka vremena, promjena mjesta gdje se nalaze, događaja, ma apsolutno ništa nema veze s vezom.

Ovaj film bi preporučio samo velikim ljubiteljima originalnog dijela. Inače gledate na vlastitu odgovornost. Nemojte reći da vas nisam upozorio 🙂

 

Trailer filma:

Similar Posts