Top Gun 2 - najava + sve što znamo o filmu

‘Top Gun: Maverick’ odgođen!

Paramount Pictures je službeno odgodio izlazak filma Top Gun 2, za čak godinu dana!

Pripreme za ovaj film su započele već ovog svibnja, prije nego je Tom Cruise otišao obavljati promociju svog novog filma Mission: Impossible – Fallout. Početno snimanje filma bi trebalo započeti, sada kada se ekipa zagrijala, ali izlazak filma u srpnju 2019. godine je ne izvediv, s obzirom na zahtjevna tehnička snimanja filma.

Film je trebao izaći 12. srpnja 2019. godine, a sada je odgođen za 26. lipanj 2020. godine!

top gun maverick

Prema Deadline, ovo odgađanje je napravljeno kako bi se mogle stvoriti ‘nevjerojatne’ avio sekvence kako bi film mogao biti doveden do savršenstva. Cruise će se ponovno susresti sa Oblivion redateljem Joseph Kosinski na filmu, koji je u razvoju već godinama. Originalno, Top Gun redatelj Tony Scott je trebao reprizirati svoju ulogu redatelja. Kada je Scott umro, budućnost projekta je neko vrijeme bila nepoznata, ali očigledno su Cruise i producent Jerry Bruckheimer bili dovoljno strasni kako bi napravili Top Gun 2.

I dalje ne znamo puno o radnji, osim činjenice da je sada Cruise – Maverick – instruktor u letačkoj akademiji. Miles Teller je osvojio ulogu za Gooseovog sina, dok je Glen Powell (Set It Up), koji se s Tellerom natjecao za tu ulogu, toliko impresionirao Cruisea i producente da su za njega našli drugu ulogu u filmu. Val Kilmer će reprizirati svoju ulogu kao Iceman, dok će Jennifer Connelly, Jon Hamm, Ed Harris, Thomasin McKenzie i drugi mlađu glumci zauzeti manje uloge.

I dok ovo premještanje ostavlja rupu u rasporedu filmova za iduću godinu, čini se kako će srpanj biti jedan od najzanimljivijih mjeseci na kino blagajnama iduće godine. Započet će s Spider-Man: Far from Home 05. srpnja, onda Disney pušta svoj mega hit The Lion King 19. srpnja, a njega slijedi Quentin Tarantinov Once Upon a Time in Hollywood 26. srpnja. Što god uskoči na mjesto Top Gun Maverick filma bolje mu je da bude kvalitetno.

Na ovaj novi datum Top Gun: Maverick će se za sada obračunati s mjuziklom In the Heights i otvorit će tjedan nakon neimenovanog Pixar filma.

Similar Posts