Recenzija: Wonder (2017) - Svijet filma

Recenzija: Wonder (2017)

Pročitajte našu recenziju za obiteljski drama film, kandidat za Oscara, u kojem glume Julia Roberts i Owen Wilson, Wonder.

Žanr filma:

Drama, obiteljski

Redatelj:

Stephen Chbosky

Scenarist:

Stephen Chbosky, Steve Conrad

Glumci:

Jacob Tremblay, Owen Wilson, Izabela Vidovic, Julia Roberts

Recenzija: Wonder (2017)

Wonder je Američki obiteljski drama film, redatelja Stephen Chbosky i scenarista Jack Thorne, Steve Conrad i Stephen Chbosky, pravljen prema knjizi istog imena iz 2012 godine, od R.J. Palacio. Zvijezde filma su Julia Roberts, Owen Wilson, Izabela Vidovic i Jacob Tremblay. Film je nominiran za Oscara za Najbolju šminku, iskreno mislim da zaslužuje puno više od toga.

Pravljen prema bestseler knjizi New York Times, WONDER priča nevjerojatno inspirirajuću i toplu priču o August Pullman, dječaku s deformacijama na licu koji dolazi u peti razred, prvi puta pohađajući redovnu osnovnu školu.

Mislim da je ovo najljepši film koji sam gledao zadnjih nekoliko godina. Zaista jedna jako lijepa, topla, obiteljska drama, u kojoj vidimo ne samo dječakovu borbu s velikim problemima kroz koje prolazi kada prvi puta krene u školu, nego i vrlo tešku situaciju u kojoj se njegova cijela obitelj nalazi. Obitelj koja je stavila baš sav svoj život i sve svoje snove po strani, kako bi bili njemu (Auggie) na raspolaganju.

Ipak, nemojte misliti da je ovo tužan film, baš obratno, ovo je jedan film o životu i to u pravom smislu riječi, o prijateljstvima i raznim životnim preprekama, o ljubavi, ponekada i ljudskoj mržnji, ali u svakom slučaju vrlo lijep i topal film. Suze su tu većinom zbog sreće, možda jednom iz tuge, ali to je sve dio tog lijepog života.

Gluma u filmu je, baš kao i film, odlična. Dječak Auggie (Jacob Tremblay) i njegovi prijatelji su odlični, njegova sestra Via (Izabela Vidovic) sa svojim prijateljima i dečkom također, roditelji Isabel (Julia Roberts) i Nate (Owen Wilson) također fantastični.

Kao što sam već rekao ovo je jedan obiteljski film, pa ga prvenstveno tako i preporučujem. Tko očekuje neku akciju, znanstvenu-fantastiku ili slično, ovo možda ipak nije za njega.

Similar Posts