Henry Cavill kaže da je još uvijek Superman

Henry Cavill kaže da je još uvijek Superman

Glumac Henry Cavill, kojeg smo dosad tri puta gledali u DC Extended Universe kao posljednjeg sina Kriptona, rekao je da kultni crveni plašt još uvijek nije okačio o klin, tako da još uvijek se možemo nadati njegovom povratku.

Cavill je ulogom u filmu Man of Steel započeo taj DCEU svemir koji je bio pokušaj Warner Brosa i DCa da pokušaju sa svojom paletom likova skrojiti svemir koji može parirati Marvelovom Filmskom Svemiru koji već godinama čvrsto stoji na svojim temeljima. Man of Steel je postigao vrlo dobar uspjeh te je publika objeručke prihvatila Cavilla kao novog Čovjeka od Čelika.

Međutim, naredni DCEU filmovi Batman V Superman i Suicide Squad su ostvarili odlične uspjehe na kino-blagajnama, ali su podbacili kod kritike. Wonder Woman je potom popravila taj prosjek izvrsnim i kritičkim i komercijalnim rezultatom, no nakon toga su sa timskim filmom Justice League stvari opet krenule nizbrdo, zbog čega se već zadnje dvije godine, a naručito zadnjih par dana, krenule kampanje, u koje su se uključili i sami glumci filma, da film dobije svoju produženu verziju prvotnog redatelja Zack Snydera čiju je viziju WB odbacio te zaposlio Joss Whedona koji ne samo da je skratio film za jednu trećinu, već i potpuno izbacio svaki mračniji pristup što fanovima, sasvim logično, nikako nije leglo.

Henry Cavill navodno i dalje želi glumiti Supermana u Man of Steel nastavku

Kasniji izvrstan uspjeh Aquamana pokazao je DCu da su solo filmovi ipak njihov domaći teren, no WB je u međuvremenu napustio svoje planove koje je imao za DCEU prije izlaska Justice League, u međuvremenu je Ben Affleck okačio plašt Batmana o klin, isto je napravio Ray Fisher sa likom Cyborga, solo film The Flash sa Ezrom Millerom je u produkcijskom paklu već godinama, ali nedavno je pronađen novi redatelj tako da se nadamo da će se tu stvari pokrenuti. Ponukani uspjehom prethodnika, Wonder Woman i Aquaman nastavci su već na putu, a Suicide Squad je poslan na popravni ispit redatelju Jamesu Gunnu.

No ostaje pitanje Supermana, hoćemo li ikada dobiti Man of Steel 2? Cavill, koji je u međuvremenu našao novi gigantski projekt u Netflixovoj seriji The Witcher za koju se Netflix nada da će trajati dobrih nekoliko godina, no nikada nije bilo ni službeno ni sigurno hoće li se Cavill ikada vratiti kao Superman. Ipak, Cavill je u novom i intervjuu rekao:

“Plašt je u ormaru, ali još uvijek je moj. Neću samo mirno sjediti u mraku dok se sve ovo događa. Nisam odustao od uloge. Još moram puno toga dati za Supermana. Puno priče za napraviti. Puno stvarnih, istinskih dubina iskrenosti lika u koji želim ući. Želim odražavati stripove. To je meni važno. Za Supermana treba puno pravde. Status je: vidjet ćete.”

Postojale su glasine da Cavill ima velike zahtjeve od WBa glede ponavljanja uloge. Spominje se čak da je htio da se njega osobno pita treba li odobriti novi scenarij ili ne.

Vidimo da vrata sa Cavillom kao Supermanom nisu nikako zatvorena, vrijeme će pokazati, a mi se možemo samo nadati da će se jednom ponovno zaogrnuti crvenim plaštom.

Similar Posts