Najplaćeniji glumci 2018

Najplaćeniji glumci 2018

Tko je najplaćeniji glumac Hollywooda u 2018. godini? Rezultati su stigli i pomalo su iznenađujući!
Nedavno smo pisali o najplaćenijim glumcima 2018. godine i tu je nekako očekivano na prvo mjesto zasjela Scarlett Johansson, zahvaljujući filmu Avengers: Infinity War. Nešto slično se očekivalo i za glumce (ili The Rock), ali ovdje su stvari ipak drugačije.

Prvi na listi se našao George Clooney! To je još veće iznenađenje ako znamo da već godinama nije snimio veliki kino hit. Zahvaljujući kupovini od $1 milijarde njegove Casamigos Tequila, Clooney je zaradio do sada najviše u karijeri, čak $239 milijuna u 2018. godini.

Najplaćeniji glumci 2018

Prošlog lipnja Britanski tvrtka Diageo je najavila kupovinu Casamigos za $700 milijuna unaprijed, te još dodatnih $300 milijuna kroz sljedećih deset godina. Za Clooneya je to značilo $233 milijuna (prije oduzimanja poreza) od Casamigos, te zarada od ulagača i starih filmova.

Na drugom mjestu je Dwayne ‘The Rock” Johnson, koji je zaradio $124 milijuna, najviše zahvaljujući blockbuster hitu Jumanji: Welcome to the Jungle. Veliku ulogu u tako velikim njegovim ugovorima su igrale i društvene mreže na kojima ga prate milijuni ljudi.

Treće mjesto je pripalo Robert Downey Jr., koji je zaradio $81 milijun. Iron Man i dalje pregovara s čeličnim stiskom jer je samo za kratko vrijeme u Spider-Man: Homecoming filmu zaradio $15 milijuna. Dakako nekoliko puta više je zaradio filmom Avengers: Infinity War.

Na četvrtom mjestu je Downeyjev kolega iz Marvel filmova Chris Hemsworth, koji je zaradio do sada najviše u svojoj karijeri, $64.5 milijuna, također zahvaljujući Marvel filmovima, ponajviše Thor: Ragnarok.

Jackie Chan se našao na petom mjestu s zarađenih $45.5 milijuna, što ga čini najvećom glumačkom zvijezdom u Kini. Glumio je u šest filmova u tom razdoblju, te ima razne ulagače, reklame, pa čak i svoja vlastiti kina.

Will Smith je na šestom mjestu s zarađenih $42 milijuna, ponajviše zahvaljujući Netflix filmu Bright.

Kao što se može vidjeti po ove dvije liste, glumica i glumaca, glumci su daleko bolje plaćeni čak i u Hollywoodu i to je nešto što na čemu bi drastično morali poraditi. Nažalost, neće ići preko noći. Prva Scarlett ($40.5 milijuna) je zaradila manje čak i od šestog Will Smitha. Zajedno je prvih 10 glumaca zaradilo $748.5 milijuna, dok je prvih deset glumica zaradilo samo $186 milijuna, što je jedna četvrtina zarade muških glumaca. Sramotno.

Similar Posts