Recenzija: Logan (2017)

Radnja je smještena u 2024-tu, Logan i Profesor Charles Xavier moraju se nositi s gubitkom X-Mena dok korporacija pod vodstvom Nathaniel Essex uništava svijet.

 Žanr filma:

Akcija, drama, sci-fi, superhero

Redatelj:

James Mangold

Scenarist:

Michael Green, Scott Frank

Glumci:

Hugh Jackman, Boyd Holbrook, Doris Morgado

 Logan (2017) on IMDb

Recenzija: Logan (2017)
Logan

Logan je treći nastavak serijala filmova o izrazito popularnom X-Menu, Wolverine. Prva dva filma iako dosta popularni, nisu baš dobro prihvaćeni od strane gledatelja. Imali su dosta mana, pogotovo prvi (Deadpool), ali meni su svejedno ok filmovi.

Hugh Jackmanu će ovo biti deveti film u kojem glumi Wolverina, točnije glumio je u svim X-Men filmovima osim Deadpoolu. U nekima samo kratka pojavljivanja, a u većini jedan od glavnih ili glavni lik. Nakon 17 godina što je glumio Wolverina, najavio je da mu je ovo zadnji film u kojem će ga glumiti, nadam se da nije tako. Navodno Ryan Reynolds ga pokušava nagovoriti da bar još jednom glume zajedno u nekom Deadpool/Wolverine filmu.

Za razliku od dosadašnjih Wolverine filmova, ovaj je odlično prihvaćen od strane kritike i gledatelja. Osobno meni je na razini prva dva.

Vidi se da film ima kvalitetu više nego prva dva filma, ozbiljniji je (R-rated), znatno dramatičniji, realniji i slično, ali ima i nedostataka i neki od tih ga prate kroz sva tri filma.

Po meni glavna mana sva tri filma je kronični nedostatak kvalitetnih negativaca. U prvom onaj katastrofalni mutirani Deadpool, u drugom starac u robotskom odjelu i sad u trećem nisam ni siguran tko je bio glavni negativac, recimo mlađa verzija Logana. Nažalost potpuno bez idejno i razočaravajuće.

Drugi problem su mi ostali likovi, poput Charles (Patrick Stewart) koji je ubačen u film samo da bi se oprostili od njega, što mi je drago, ali možda je i on trebao dobiti svoj film za kraj, te Caliban (Stephen Merchant), koji je potpuno ne potreban i beznačajan za film.

Uz to imam još jednu primjedbu, što znam da se većini svidjelo, ali ja ne mogu reći ni da mi se svidjelo, ni da nije, nego mislim da je ne potrebno, a to nasilje i psovke (R-rated). Osobno me uopće to ne smeta u filmu, ali nije nešto što je ni prijeko potrebno. Osim ako je u svrhu humora kao u Deadpoolu, onda ima smisla, ali ovdje to nije bio slučaj. Kao što sam rekao nemam ništa protiv toga, ali mi ni ne čini film boljim zbog toga. Mnogi će reći da dodaje na realnosti, ali kojoj realnosti, pa gledamo film o superjunaku kojeg pogode s mecima tijekom filma po tisuće puta.

Hugh Jackman je kao i uvijek u ulozi Wolverina bio fantastičan i ni jedna njegova izvedba ni u jednom od filmova s Wolverineom nije bila upitna. Čovjek je rođen za tu ulogu.

Film je dostojan oproštaj za tako veliku ulogu koju je godinama glumio i samo se nadam da će ga uspjeti nagovoriti na neke manje cameo uloge.

Njegov lik “Old Man Logan”, mada ga je na trenutke teško gledati koliko je ostario (koliko su ga napravili ostarjelog), je fantastičan i kao i puno puta do sada nosi film.

Uz njega izdvojio bi Laura/X-23 (Dafne Keen) koja se fantastično snašla u na trenutke slatkoj, a na trenutke brutalnoj Loganovoj kćeri.

Charles (Patrick Stewart) inače fantastičan lik i fantastičan glumac, u ovom filmu mi je gotovo ne zamjetan, osim što mi je naravno drago uvijek ga vidjeti, mada opet vrlo teško ga je gledati u stanju u kojem se nalazi.

Sve u svemu vrlo dobar film, odličan oproštaj od Hugh Jackmana kao Wolverina (Logana) i ne tako dobar oproštaj od Charlesa (Patrick Stewart). Jako se nadam da ćemo ih negdje vidjeti opet, barem u cameo ulogama.

Trailer možete pogledati ovdje.

Similar Posts