10 Najbolje ocijenjenih Superhero filmova

10 Najbolje ocijenjenih Superhero filmova

Donosimo vam 10 Najbolje ocijenjenih superhero filmova svih vremena, prema korisnicima IMDb. Koji su vama najbolji superhero filmovi? 

Kao što svi znaju, superhero filmovi su trenutno najpopularniji žanr/podžanr među filmskim ljubiteljima, pa vam ovom prilikom donosimo najbolje ocijenjene filmove, prema tisućama korisnika najveće filmske baze, IMDb.

Slažete li se s popisom i mislite li da su ovo najbolji superhero filmovi? Mislite da su neki filmovi krivo poslagani? Recite nam u komentarima.

10. Deadpool (2016)

Recenzija: Deadpool 2 (2018) - Svijet filma

Redatelj: Tim Miller

Glumci: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, T.J. Miller

Radnja ukratko: Deadpool je započeo život kao Wade Wilson, elitni operativac Specijalnih snaga koji se pretvorio u plaćenika. Kada otkrije vlastitu bolest u terminalnoj fazi, odluči pristupiti tajnom eksperimentalnom programu. Podvrgnut eksperimentu koji se nije smio dogoditi, Wade otkriva svoje nove super-moći ubrzanog zacjeljivanja te postaje svoj alterego DEADPOOL. Naoružan, novostečenim vještinama i mračnim, uvrnutim smislom za humor, Deadpool kreće u potragu za čovjekom koji ga je gotovo uništio.

IMDb ocjena: 8,0/10 – 756.190

9. X-Men: Days of Future Past (2014)

X-Men: Days of Future Past (2014)

Žanr: Akcija, avantura, sci-fi, superhero

Redatelj: Bryan Singer

Glumci: Patrick Stewart, Ian McKellen, Hugh Jackman

Radnja ukratko: X-Men i Wolverine morat će se vratiti u prošlost i uložiti nevjerojatan napor kako bi promijenili povijest i spriječili događaje koji bi mogli dovesti do potpunog nestanka mutanata, ali i ljudske vrste.

IMDb ocjena: 8,0/10 – 600.096

8. The Avengers (2012)

10 Najbolje ocijenjenih Superhero filmova

Redatelj: Joss Whedon

Glumci: Robert Downey Jr., Chris Evans, Scarlett Johansson

Radnja ukratko: Marvel studio predstavlja Osvetnike – fantastičnu skupinu superheroja koje predvode Iron Man, Nevjerojatni Hulk, Thor, Kapetan Amerika, Hawkeye i Black Widow. Kada iskrsne neočekivana neprijateljska prijetnja koja ugrozi globalnu svjetsku sigurnost i zaštitu, Nick Fury – voditelj međunarodne agencije za mir poznatije pod imenom S.H.I.E.L.D. – morat će sastaviti jedini tim koji će moći svijetu vratiti ravnotežu i spasiti ga od katastrofe. Uskoro započinje potraga za junacima koja će Nicka odvesti s jedne strane zemljine polutke do druge.

IMDb ocjena: 8,1/10 – 1.133.986

7. Guardians of the Galaxy (2014)

Guardians of the Galaxy (2014)

Redatelj: James Gunn

Glumci: Chris Pratt, Vin Diesel, Bradley Cooper

Radnja ukratko: Na rubu svemira, američki pilot Peter Quill postat će metom lovaca na glave nakon što ukrade objekt kojeg želi i nemilosrdni zločinac Ronan. Nastao prema Marvelovom stripu film okuplja brojne superjunake, otpadnike kojima nema ništa draže od avanture i izazova koje ona donosi.

IMDb ocjena: 8,1/10 – 888.645

6. Logan (2017)

Redatelj: James Mangold

Glumci: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Dafne Keen

Radnja ukratko: Radnja filma smještena je u budućnost 2024. godine. Logan i profesor Charles Xavier moraju se pomiriti s nestankom X-Mena, korporacijskim vođom Nathanielom Essexom koji vodi svijet u propast, Loganovim gubitkom moći samoregeneracije, i Xavierovim Alzheimerom. Logan će morati poraziti Nathaniela Essexa uz pomoć djevojčice Laure Kinney, ženskog klona Wolverine. Redatelj filma je James Mangold, u ulozi Logana ćemo gledati već svima poznatog Hugha Jackmana, a profesora Charlesa Xaviera tumači Patrick Stewart.

IMDb ocjena: 8,1/10 – 520.918

Similar Posts