Recenzija: Spider-Man: Far From Home (Spider-Man: Daleko od kuće, 2019)

Stigao Rotten Tomatoes score i prve kritike za ‘Spider-Man: Far From Home’

Iščekivani Marvel film Spider-Man: Far From Home, koji je, riječima Marvel šefa Feigea, konačni epilog Infinity Sage i Faze 3 Marvel Cinematic Universe-a (MCU)danas je dobio prve ocjene profesionalnih kritičara nakon održane svjetske premijere.

Popularna stranica Rotten Tomatoes je najnovijem izdanku MCU-a, na osnovu 47 zaprimljenih recenzija dala vrlo visoki score od 91%.

Povezano: Stigle prve reakcije na film ‘Spider-Man: Far From Home’

Stigao Rotten Tomatoes score i prve kritike za 'Spider-Man: Far From Home'

Prema kritičkom koncenzusu, Far From Home je:

“Nepredvidljiva mješavina tinejdžerske romantike i superherojske akcije, Spider-Man: Far From Home stilski postavlja pozornicu za sljedeću eru MCU-a”

Iako se iz ove jedne rečenice ne može puno isčitati kakav je film zapravo, sigurno možemo pretpostaviti da su kritičari, generalno gledano, vrlo zadovoljni viđenim.

Druga popularna stranica za skupljanje filmskih kritika, Metacritic, filmu je na skali od 0 do 100 dala prosječnu ocjenu 71 nakon 28 zaprimljenih recenzija. Od tih 28, 20 recenzija je bilo pozitivnih, dok je ostalih osam mješovitih, negativnih recenzija trenutno nema. Najvišu ocjenu, 92, je dao portal The Verge za kojeg je kritičarka Tasha Robinson ukratko rekla:

“To je nevjerojatan trijumf, adrenalinska eksplozija čiste akcije i emocija koja ispunjava svoje prethodnike i spretno prosljeđuje MCU priču na nezaboravne i čak dirljive načine.”

S druge strane, najnižu ocjenu, osrednjih 50, je dao David Ehrlich za IndieWire, evo kako je on tu osrednju ocjenu objasnio:

“Fanovi bi mogli biti smireni uspješnim buntom u ovom dugom ljetu sramotnih naslova, ali ovo je još uvijek nevjerojatan neuspjeh u usporedbi s nevjerojatnom umjetnošću Into the Spider-Verse ili sirovim patosom Sam Raimijevog Spider-Man 2.”

Ovdje možete pogledati kakve su ocjene donijeli još neki poznati portali:

  • IGN: ocjena 88

Spider-Man: Far From Home je jako zabavan, ispunjen srcem, humorom i mnogim zanimljivim stvarima za fanove.”

  • We Got This Covered: ocjena 70

Spider-Man: Far From Home je optimistična tinejdžerska “putovanje” komedija, protuotrov za post-Endgame propast i tamu koju Marvel fanovi zaslužuju.”

  • The Hollywood Reporter: ocjena 60

“Mladi glumci, na čelu s Tomom Hollandom kao sramežljivim bacačem mreže, i Zendayom kao sramežljivom djevojkom koja polako gubi svoje inhibicije, dosta su privlačni i smiješni. No, bez pravog, punoljetnog zločinca, kao i adekvatne zamjene često spominjanog Tonyja Starka Roberta Downeya, ovo se pojavljuje kao manje sjajna zvijezda u Marvelovom svodu.”

Spider-Man: Far From Home će svoju premijeru na našem tržištu imati za točno sedam dana. Tada ćemo konačno moći izložiti i vlastita mišljenja.

Similar Posts