10 Najboljih filmova Richard Gere

Richard Gere filmovi – Top 10 najboljih

Richard Gere filmovi uglavnom su romantične tematike, ali ovaj glumac pokazao se sjajnim i u nekim drukčijim ulogama, a tome možete svjedočiti i na ovom popisu.

Richard Tiffany Gere (Philadelphia, 31. kolovoza 1949.), američki filmski glumac. Rodom iz Philadelphije, odrastao je na očevoj farmi u blizini grada Syracuse u saveznoj državi New York. Već u školskim danima se počeo baviti glumom u školskoj kazališnoj grupi. Svira nekoliko instrumenata (klavir, gitara, truba). Sportska stipendija mu omogućuje studiranje filozofije na Sveučilištu u Massachusettsu.

Glumačku karijeru započeo je 1969. i to s raznim ulogama u Broadwayskim produkcijama, a na filmu je debitirao 1975. godine. No tek 1980. godine se proslavio u Američkom žigolu. Njegov izgled i talent za karakterne uloge glavni su mu adut, pa tako dobiva redovno uloge, no nikada nije osvojio Oscara.

U nastavku pogledajte koji su najbolji Richard Gere filmovi.

Richard Gere filmovi – 10 najboljih

10. The Jackal (1997)

Richard Gere filmovi - The Jackal (1997)

Žanr: Akcija, krimi, drama
Redatelj: Michael Caton-Jones
Glumci: Bruce Willis, Richard Gere, Sidney Poitier

Radnja ukratko: Zatvoreni IRA borac oslobođen je kako bi zaustavio brutalnog, naizgled “bezličnog” ubojicu u ispunjavanju sljedećeg posla.

9. I’m Not There. (2007)

Richard Gere filmovi - I'm Not There. (2007)

Žanr: Biografija, drama, mjuzikl
Redatelj: Todd Haynes
Glumci: Christian Bale, Cate Blanchett, Heath Ledger, Richard Gere

Radnja ukratko: Razmišljanja o životu Bob Dylana, gdje šestorica likova utjelovljuju drugačiji aspekt života i rada glazbenika.

8. Brooklyn’s Finest (2009)

Richard Gere filmovi - Brooklyn's Finest (2009)

Žanr: Krimi, drama, triler
Redatelj: Antoine Fuqua
Glumci: Richard Gere, Don Cheadle, Ethan Hawke, Wesley Snipes

Radnja ukratko: Tri nepovezana Brooklyn policajca završavaju na istoj smrtonosnoj lokaciji nakon što su imali potpuno drugačije karijere.

7. The Mothman Prophecies (2002)

Richard Gere filmovi - The Mothman Prophecies (2002)

Žanr: Drama, horor, misterija
Redatelj: Mark Pellington
Glumci: Richard Gere, Laura Linney, David Eigenberg

Radnja ukratko: Izvjestitelj je privučen u maleni gradić u Zapadnoj Virginiji kako bi istražio niz neobičnih događaja, uključujući psihičke vizije i pojavu bizarnih entiteta.

6. Days of Heaven (1978)

Days of Heaven (1978)

Žanr: Drama, romantika
Redatelj: Terrence Malick
Glumci: Richard Gere, Brooke Adams, Sam Shepard

Radnja ukratko: Temperamentni radnik na farmi uvjerava ženu koju voli da se vjenča s njihovim bogatim, ali umirućim šefom kako bi mogli potraživati ​​njegovo bogatstvo.

5. An Officer and a Gentleman (1982)

An Officer and a Gentleman (1982)

Žanr: Drama, romantika
Redatelj: Taylor Hackford
Glumci: Richard Gere, Debra Winger, David Keith

Radnja ukratko: Zack Mayo (Richard Gere) je mladić koji se upravo upisao u školu američkog mornaričkog zrakoplovstva, prvenstveno kako bi se dokazao ocu alkoholičaru, bivšem vojniku, koji je svoga sina uvijek smatrao nesposobnim. Iako nadaren i vješt, Mayo zbog svoje nagle naravi i nepoštivanja autoriteta često upada u probleme i sukobe s nadređenima.

Narednik Emil Foley (Louis Gossett Jr.) njegov je obučavatelj, koji ima težak zadatak obuzdavanja divljega karaktera, ali i procjene Zackove stvarne ambicije. Situacija se počinje polako mijenjati kada Zack upozna Paulu Pokrifki (Debra Winger), djevojku koja, osim svoje obitelji, nema ništa te shvaća da konačno mora odlučiti što točno želi od svoga života.

4. Chicago (2002)

Chicago (2002)

Žanr: Komedija, krimi, mjuzikl
Redatelj: Rob Marshall
Glumci: Renée Zellweger, Catherine Zeta-Jones, Richard Gere

Radnja ukratko: Ubojice Velma Kelly i Roxie Hart se nalaze zajedno na smrtnoj kazni i bore se za slavu koja će ih sačuvati od vješala 1920-ih u Chicagu.

3. Pretty Woman (1990)

Pretty Woman

Žanr: Komedija, romantika
Redatelj: Garry Marshall
Glumci: Richard Gere, Julia Roberts, Jason Alexander

Radnja ukratko: Muškarac u legalnom, ali štetnom poslu treba escort pratnju za neke društvene događaje i zapošljava predivnu prostitutku… samo kako bi se zaljubio u nju.

2. Hachi: A Dog’s Tale (2009)

Hachi: A Dog's Tale (2009)

Žanr: Drama, obiteljski
Redatelj: Lasse Hallström
Glumci: Richard Gere, Joan Allen, Cary-Hiroyuki Tagawa

Radnja ukratko: Ova nevjerojatna istinita priča američka je adaptacija japanske priče o lojalnom psu imena Hachiko. Svakoga dana Hachiko prati svog vlasnika do željezničke stanice i dočekuje ga nakon posla na istome mjestu. Nažalost, jednoga dana njegov vlasnik ode na posao, ali se nikada više ne vrati. Unatoč tome, Hachiko će sljedećih devet godina svakoga dana dolaziti u isto vrijeme na isto mjesto na željezničkoj postaji, očekujući svog vlasnika da se vrati.

1. Primal Fear (1996)

Primal Fear (1996)

Žanr: Krimi, drama, misterija
Redatelj: Gregory Hoblit
Glumci: Richard Gere, Laura Linney, Edward Norton

Radnja ukratko: Ministrant je optužen za ubojstvo svećenika, a istina je zakopana duboko ispod nekoliko slojeva.

Similar Posts