MCU 'Fantastic Four' film izlazi 2022., redatelj Ant-Mana će režirati?

MCU ‘Fantastic Four’ film izlazi 2022., redatelj Ant-Mana će režirati?

Otkako se smirila Avengers Endgame groznica, Marvel fanovi mogu faktički samo pogađati što nam sve Marvel i Disney spremaju za svoju iduću Fazu Marvel Cinematic Universe-a, a isčekivanja su velika i glede MCU debija poznatih likova koje smo dosad gledali pod Foxom paskom.

Glavni i odgovorni iz Marvela, Kevin Feige, je još davnih dana rekao da Marvel već ima okvirne planove za svoj filmski svemir sve do 2028., a i to je obećao puno prije nego što se obistinio dogovor Disneya i Foxa, kojim su poznati Marvel likovi, u prvom redu X-Men Fantastic Four, se konačno ‘vratili kući.’

I dok se dosta polemike diže oko X-Mena i njihovog ‘novog početka’ kojeg će imati u MCU, dosta očiju je upereno i u Fantastic Four, prvenstveno stoga što je Fox za svoje vlasti prokockao tri šanse da napravi blockbuster film o prvom Marvel timu koji je uopće.

MCU 'Fantastic Four' film izlazi 2022., redatelj Ant-Mana će režirati?

Poznata ekipa koju čine Mr. Fantastic, Invisible Girl, Human Torch i The Thing svoj su debi na velikom platnu imali još 2005. Iako se ne može reći da je sam izbor glumače postave bio loš, sam film je bio vrlo mlak te je dobio vrlo pomiješane kritike, ali je ipak ostvario komercijalni uspjeh zbog ćega smo dvije godine kasnije dobili dosta loš nastavak koji nije uspio ni poznatom Silver Surferu dati pristojan debi na velikom platnu. Potom smo čekali i čekali, i onda smo 2015. dobili reboot koji je bio apsolutna pljuska svim obožavateljima ovog tima, a to je bio i zadnji čavao u Foxovom Fantastic Four lijesu.

Nakon tri propuštene Foxove prilike, očito je da Fantastic Four (i Silver Surferu zajedno sa njima) očajnički treba kvalitetan film koji će ih staviti uz bok omiljenih Marvel likova koje gledamo i obožavamo već zadnjih 11 godina, a Marvel je, čini se napokon spreman za pokrenuti stvari sa tim isčekivanim rebootom. 

Disney je za Marvel rezervirao tri datuma za njihove filmove kroz 2022., a čini se da je jedan od njih Marvelu zapeo za oko za novi Fantastic Four film. Iako nema nikakvih konkretnih informacija, postoje i neke pretpostavke da bi taj film mogao režirati Peyton Reed, koji je Marvel fanovima dobro poznat kao redatelj filma Ant-Man i njegovog nastavka Ant-Man and the Wasp. Reed je još prilikom promoviranja tog nastavka rekao da ima ideju za Fantastic Four film, a rekao je da bi koncept filma bio smješten u 1960-e, što Marvel fanove može još samo još više zbuniti i primorati na teoriziranje kao će se taj nekad-Foxov spektar likova uklopiti u ovaj obožavani filmski svemir. Ipak, ako se to pokaže kao istina, samu egzekuciju filma će sigurno biti zanimljivo vidjeti, pogotovo stoga što se i Reed polako pretvara u MCU veterana, iako još nije ni blizu Russo braći ili James Gunnu.

Osim Fantastic Four, Marvel fanovi (i ja također) se nadaju da će jednom gledati i Silver Surfer film, a već neko vrijeme postoje pretpostavke da bi i poznati Doctor Doom mogao biti jedan Marvelovih ‘krupnih riba’ u Fazi 4. U svakom slučaju, Marvel dobro zna da Fantastic Four u svojim filmskim izdanjima grca u nevoljama. Marvel ima naše puno povjerenje da će konačno staviti Fantastic Four u elitu Marvelovih filmskih likova, a ljestvica je ionako, pogotovo od zadnjeg filma, toliko niska da Marvel može komotno zatvoriti radnju ako ne nauči nešto iz Foxovih grešaka i napravi barem dvadesetorostruko bolji film od bilo kojeg prijašnjeg F4 filma.

Što očekujete od novog Fantastic Four filma, koga biste htjeli gledati u glavnim ulogama? Javite nam u komentarima.

Druge je zanimalo i ovo...