Sherlock Holmes 3 - potvrđen datum izlaska - Svijet filma

Sherlock Holmes 3 odgođen za još godinu dana

Trećem dijelu serijala o najpoznatijem britanskom detektivu sa Robert Downey Jr.-om Jude Lawom u glavnim ulogama pomaknut je datum izlaska i to na, nećete vjerovati – 21. prosinac 2021.

Iskreno, kada sam ovo čuo, pomislio sam da je neka skrivena kamera, ali istina je, Sherlock Holmes će se u blagdanskoj sezoni za nešto više od dvije godine naći u baražu sa filmovima Avatar 3, Wicked, Hotel Transylvania 4 te još dva nepoznata filma koje distribuiraju Disney Warner Bros. Ali ono što je najzanimljivije, i Sherlock, i Wicked, i Hotel Transylvania 4 izlaze na isti dan, taj famozni 21. prosinac, dok Avatar 3 izlazi četiri dana ranije. Ali ozbiljno, taj datum treba negdje zapisati debelim slovima i staviti u filmske povijesne knjige.

Sherlock Holmes 3 - potvrđen datum izlaska - Svijet filma

Do sada su izašla dva filma u kojima je RDJ glumio najpoznatijeg britanskog detektiva na svijetu, dok je Jude Law glumio Dr. Johna Watsona, Sherlockovu desnu ruku. Prvi film je izašao 2009., a drugi dvije godine kasnije i oba su filma prošla podjednako dobro, kako na kino blagajnama (prvi je zaradio $524 milijuna, a drugi $545 milijuna), tako i na recenzentskim stranicama, iako je drugi dio smatran donekle slabijim od originala. Na treći nastavak se već dugo čeka, ali nije nam problem čekati dokle god RDJ nosi IronManovo odijelo u MARVEL filmskom svemiru, a i Jude Lawa ćemo uskoro gledati u novom filmu Captain Marvel. 

Osim njih, još jedan bitan aspekt oba filma je i glumica Rachel McAdams, koja je glumila prevrtljivu Irene Adler, čiji se povratak također očekuje u trećem filmu. Ono što je zanimljivo, Rachel je glumila u Marvel filmu Doctor Strange, čiji je glavni glumac, Benedict Cumberbatch, glumio Sherlocka u jednoj drugoj, televizijskoj inkarnaciji.

Guy Ritchie je režirao prva dva filma, ali njegov povratak, iako se očekuje, još nije siguran, ali zato je Chris Brancato najavljen kao scenarist.

 

Similar Posts