Sherlock Holmes 3 - potvrđen datum izlaska - Svijet filma

Sherlock Holmes 3 odgođen za još godinu dana

Trećem dijelu serijala o najpoznatijem britanskom detektivu sa Robert Downey Jr.-om Jude Lawom u glavnim ulogama pomaknut je datum izlaska i to na, nećete vjerovati – 21. prosinac 2021.

Iskreno, kada sam ovo čuo, pomislio sam da je neka skrivena kamera, ali istina je, Sherlock Holmes će se u blagdanskoj sezoni za nešto više od dvije godine naći u baražu sa filmovima Avatar 3, Wicked, Hotel Transylvania 4 te još dva nepoznata filma koje distribuiraju Disney Warner Bros. Ali ono što je najzanimljivije, i Sherlock, i Wicked, i Hotel Transylvania 4 izlaze na isti dan, taj famozni 21. prosinac, dok Avatar 3 izlazi četiri dana ranije. Ali ozbiljno, taj datum treba negdje zapisati debelim slovima i staviti u filmske povijesne knjige.

Sherlock Holmes 3 - potvrđen datum izlaska - Svijet filma

Do sada su izašla dva filma u kojima je RDJ glumio najpoznatijeg britanskog detektiva na svijetu, dok je Jude Law glumio Dr. Johna Watsona, Sherlockovu desnu ruku. Prvi film je izašao 2009., a drugi dvije godine kasnije i oba su filma prošla podjednako dobro, kako na kino blagajnama (prvi je zaradio $524 milijuna, a drugi $545 milijuna), tako i na recenzentskim stranicama, iako je drugi dio smatran donekle slabijim od originala. Na treći nastavak se već dugo čeka, ali nije nam problem čekati dokle god RDJ nosi IronManovo odijelo u MARVEL filmskom svemiru, a i Jude Lawa ćemo uskoro gledati u novom filmu Captain Marvel. 

Osim njih, još jedan bitan aspekt oba filma je i glumica Rachel McAdams, koja je glumila prevrtljivu Irene Adler, čiji se povratak također očekuje u trećem filmu. Ono što je zanimljivo, Rachel je glumila u Marvel filmu Doctor Strange, čiji je glavni glumac, Benedict Cumberbatch, glumio Sherlocka u jednoj drugoj, televizijskoj inkarnaciji.

Guy Ritchie je režirao prva dva filma, ali njegov povratak, iako se očekuje, još nije siguran, ali zato je Chris Brancato najavljen kao scenarist.

 

Druge je zanimalo i ovo...