zg80

Recenzija filma: Zg80 (2016)

Događaji koji su vodili ka nogometnom ratu na ulicama Beograda.

Žanr filma:

Akcija, komedija, krimi

Redatelj:

Igor Seregi

Scenarist:

Ivo Balenovic, Robert Cukina

Glumci:

Rene Bitorajac, Matija Kacan, Marko Cindric

 Zg80 (2016) on IMDb

zg80
Zg80

Zg80 je solidan domaći, navijački film, ali nažalost samo to. Dao sam mu peticu jer ocjenjujem općenito filmove, mada s obzirom na to da je domaći bio sam malo blag, po nekim svjetskim standardima pitanje je dali bi dvojku dobio.

Film kao navijački nije loš, nije ni pretjerano dobar, ali ono za neke naše uvijete je solidan.

Prikazan je kao jedan događaj, odnosno jedno gostovanje u Beogradu i prati šačicu Hrvatskih navijača u “posjeti” Srbiji.

Jedan od podžanrova mu je komedija, ne znam zašto jer toga uopće nema u filmu.

Ta komedija je pokušana kroz konstantne, pretjerane psovke, stalno na krivim mjestima i u krivim trenucima. Nisam siguran dali je i jednom uspjela. Inače može to dobro ispasti, ali ne ovog puta.

Rene Bitorajac je bio ok, solidno je odglumio “vođu” navijača i smatram ga jednim od boljih Hrvatskih glumaca. Nažalost to baš i nije neki visok standard.

Ono što mi je možda najiritantnija stvar u cijelom filmu je glas Zdravka Mamića. Užasno je iritantno ga čuti, bez ikakvog razloga je ubačen u film i ne doprinosi apsolutno ničemu osim da ga se čuje.

Ima par dobrih trenutaka u filmu, kao posjet striptiz baru, grupna tučnjava i još par trenutaka, ali kao što sam već rekao ništa više osim toga.

Film je navedeno da traje 90 minuta, mislim da toliko ni s uvodom, odjavnom špicom i reklamama na HRT-u ne može trajati. Realno je oko 80 minuta ako i toliko.

Mislim da je to važan podatak jer priče film gotovo da ni nema. Priča je skupimo se, odemo, napravimo nerede i vratimo se. To je otprilike to od radnje filma.

Preporučio bi ga većini odraslih, ne zato što je neki odličan film, daleko od toga, nego treba malo podržati našu filmografiju, pa makar samo pričom o tome.

 

Filmski trailer: 

Similar Posts