10 Najboljih filmova Jude Law

Jude Law filmovi – Top 10 najboljih

Jude Law (Lewisham, London, 29. prosinca 1972.) engleski je glumac, producent i redatelj. Najpoznatiji je po ulogama u filmovima Talentirani gospodin Ripley, Neprijatelj pred vratima, Umjetna inteligencija, Studengora i Sherlock Holmes.

Godine 2006. Law je uvršten među 10 najprofitabilnijih filmskih zvijezda u Hollywoodu. Također je zaštitno lice mnogih robnih marki. Osim na filmu, Jude Law nastupa i u kazalištu. Za svoju je izvedbu Hamleta nominiran 2010. za nagradu Tony.

U nastavku pogledajte 10 najboljih filmova Jude Lawa.

Jude Law filmovi – 10 najboljih

10. Closer (2004)

Closer (2004)

Žanr: Drama, romantika
Redatelj: Mike Nichols
Glumci: Natalie Portman, Jude Law, Clive Owen, Julia Roberts

Radnja ukratko: Pomalo humorističnim i nadasve iskrenim pristupom modernim ljubavnim vezama, film „Bliski odnosi“ je priča o slučajnim susretima, privlačnosti na prvi pogled te bezobzirnim izdajama.

9. Side Effects (2013)

Side Effects (2013)

Žanr: Krimi, drama, misterija
Redatelj: Steven Soderbergh
Glumci: Rooney Mara, Channing Tatum, Jude Law, Catherine Zeta-Jones

Radnja ukratko: U napetom psihološkom trileru Rooney Mara tumači ulogu depresivne žene čiji muž uskoro izlazi iz zatvora. Protiv depresije se bori hrpom lijekova koje dobiva od psihijatra. A nuspojave?

8. Cold Mountain (2003)

Cold Mountain (2003)

Žanr: Avantura, drama, povijesni
Redatelj: Anthony Minghella
Glumci: Jude Law, Nicole Kidman, Renée Zellweger

Radnja ukratko: W.P. Inman je mladi vojnik, koji upoznaje Adu, zaljubi se u nju, no odnos im se pogorša nakon što on krene u rat. Nakon bezbroj bitaka i gubitaka prijatelja, i vidjevši da Konfederacija gubi, Inmanu dojadi stanje rata, te se pješke zaputi prema Hladnoj planini (Cold Mountain), u području Sjeverne Karoline i prema ženi koju voli.

No, Ada je gradska žena koja se nedavno preselila na ruralnu farmu gdje je nedavno umro njen otac, i pokušava sačuvati farmu od propasti zajedno s Ruby, jer su svi muškarci u ratu. Ada i Ruby imaju i susrete s muškarcima, koji nisu otišli u rat, već su ostali u svojoj zemlji, te sada hvataju ratne dezertere za vojsku. S tim će muškarcima i sam Inman imati problema.

7. The Talented Mr. Ripley (1999)

The Talented Mr. Ripley (1999)

Žanr: Krimi, drama, triler
Redatelj: Anthony Minghella
Glumci: Matt Damon, Gwyneth Paltrow, Jude Law

Radnja ukratko: Imućni američki brodograditelj unajmi proračunatog Toma da otputuje u Italiju po njegova sina Dickieja. Tom se uvuče u idilične živote Dickieja i njegove djevojke upustivši se u drsku spletku dvoličnosti, laži i ubojstva.

6. The Aviator (2004)

The Aviator (2004)

Žanr: Biografija, drama, povijesni
Redatelj: Martin Scorsese
Glumci: Leonardo DiCaprio, Cate Blanchett, Kate Beckinsale, Willem Dafoe

Radnja ukratko: Nakon što je osnovao Hughes Aircraft Company i hrabro postavio nekoliko rekorda u brzini, postao je najpoznatijim američkim letačem nakon Charlesa Lindbergha. Kasnije je preuzeo TWA i sanjao o izgradnji najvećeg aviona svijeta, leteće lađe poznate pod imenom The Hercules.

5. Sherlock Holmes (2009) / Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011)

Sherlock Holmes (2009)

Žanr: Akcija, avantura, krimi
Redatelj: Guy Ritchie
Glumci: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams

Radnja ukratko: Guy Ritchie („Zdrpi i briši“) prihvatio se režije potpuno novog filma o Sherlocku Holmesu u kojem će slavni detektiv biti prikazan na način na koji do sada to nikada nije bilo učinjeno. Uz vlastite ubojite vještine te legendarni intelekt, Holmes će se upustiti u bitku kao nikad do sada kako bi zaustavio opasnog neprijatelja i otkrio smrtonosnu urotu koja prijeti uništenjem države. Višestruko nominirani za Oscara Robert Downey Jr. i Jude Law glume Holmesa, odnosno njegovog vjernog prijatelja dr. Watsona u ovoj misterioznoj akcijskoj avanturi scenarista Anthonyja Peckhama i Guya Ritchiea.

Sherlock Holmes je oduvijek bio najpametniji čovjek u prostoriji… sve do sad. Pojavio se novi kriminalni genijalac, Professor Moriarty. On ne samo da je Holmesov intelektualni pandan, već svojom zloćom i potpunim neimanjem savjesti, stječe prednost pred detektivom. Holmes njegovu kobnu slagalicu zločina počinje otkrivati kod istrage ubojstva austrijskog princa.

4. Enemy at the Gates (2001)

Enemy at the Gates (2001)

Žanr: Drama, povijesni, ratni
Redatelj: Jean-Jacques Annaud
Glume: Jude Law, Ed Harris, Joseph Fiennes

Radnja ukratko: Ruski i Njemački snajperisti igraju igru mačke i miša tijekom Bitke za Staljingrad.

3. The Grand Budapest Hotel (2014)

The Grand Budapest Hotel (2014)

Žanr: Avantura, drama, komedija
Redatelj: Wes Anderson
Glumci: Ralph Fiennes, F. Murray Abraham, Mathieu Amalric, Willem Dafoe, Edward Norton

Radnja ukratko: Film je priča o avanturama M. Gustave, legendarnog portira jednog slavnog Europskog hotela između dva svjetska rata i Zero Moustafa, koji radi kao lobi i postaje njegov najpouzdaniji prijatelj. Priča uključuje i krađu i pronalaženje renesanse slike od neprocjenjive vrijednosti i borbu za ogromno porodično bogatstvo u okruženju varljivog i dramatičnog kontinenta.

2. Road to Perdition (2002)

Road to Perdition (2002)

Žanr: Krimi, drama, triler
Redatelj: Sam Mendes
Glumci: Tom Hanks, Tyler Hoechlin, Rob Maxey

Radnja ukratko: Hanks nastupa u ulozi Michaela Sullivana, ubojice koji biva prisiljen pobjeći sa svojim sinom od kriminalne organizacije za koju je radio.

1. Gattaca (1997)

Gattaca (1997)

Žanr: Drama, triler, sci-fi
Redatelj: Andrew Niccol
Glumci: Ethan Hawke, Uma Thurman, Jude Law

Radnja ukratko: U budućnosti kad je život osobe određen genetičkim inženjeringom, mladić (Ethan Hawke) preuzme lažni identitet kao genetički savršen svemirski navigator sve dok istraga ubojstva ne zaprijeti razotkriti njegovu varku.

Similar Posts