Novi Star Trek film i 2 nove serije službeno potvrđeno u razvoju

Novi Star Trek film i 2 nove serije službeno potvrđeno u razvoju

Nadolazeći Star Trek film i dvije nove televizijske serije su službeno potvrđene u razvoju. Voljena SF franšiza se napokon vratila na male ekrane 2017. godine i serijom Star Trek: Discovery nakon 12 godina izbivanja. Prije Star Trek: Discovery, Star Trek oživljavanje je bilo limitirano samo na velike ekrane zahvaljujući J.J. Abramsovoj Kelvin vremenskoj crti. I dok su prvi film i Star Trek Into Darkness prošli dobro, Star Trek Beyond je podbacio na kino blagajnama, to, zajedno s propalim pregovorima oko ugovora je ostavilo četvrti film izgubljenim u prostoru.

Krajem prošle godine stigla je riječ o tome da je tvorac serije Legion Noah Hawley bio spreman napisati i režirati sljedeći Star Trek film. Mnogi su pretpostavili da će film biti četvrti dio u najnovijoj seriji filmova; međutim, izvještaji pokazuju kako film Noah Hawley nije Star Trek 4. Iako se budućnost Zvjezdanih staza na velikom platnu činila neizvjesnom, njegova budućnost na malima je drugačija priča. Star Trek: Discovery započeo je nova doba televizije za franšizu, čime je napravio put za nove serije poput Star Trek: Picard (već je obnovljena za drugu sezonu), koja je započela na CBS prošlog mjeseca. Osim te dvije serije, Star Trek: Discovery spin-off naziva Star Trek: Section 31 je bio najavljen kao i dvije nove animirane serije: jedna naziva Star Trek: Lower Decks i druga bez naziva Nickelodeon.

Tijekom ViacomCBS 2019, CEO Bob Bakish je potvrdio da nam stiže još Star Trek projekata. Ne samo da je Star Trek film zaista u izradi za Paramount Pictures nego su i dvije nove Star Trek serije u razvoju kao i serija Picard novela. Možete vidjeti Bakishovu izjavu u službenom tvitu ViacomCBS ispod.

Spomenuta primanja poziva prva su od spajanja Viacoma i CBS-a u kolovozu prošle godine. To je spajanje spojilo filmove i televizijska prava Star Treka pod jednim krovom; prema tome, ima smisla da bi tvrtka htjela proširiti franšizu na sve medije koristeći svoje podružnice. Prva Picard novela, The Last Best Hope od Uma McCormack izašla je ovog mjeseca i novi Star Trek stripovi su na putu (povezivat će se u trenutne i stare filmove i televizijske serije) poput povratka na Star Trek: Deep Space Nine u travnju.

Unatoč nezadovoljavajućoj zaradi Star Trek Beyond i nemogućnošću osiguranja ugovora za Chrisa Pinea i Chrisa Hemswortha za četvrti film, franšiza se čini kao da cvjeta. To je velikim dijelom zahvaljujući strastvenoj bazi ljubitelja Star Treka. Nadamo se da će živjeti dugo i prosperirati.

Druge je zanimalo i ovo...