Avengers: Endgame produženo izdanje nije uspjelo skinuti Avatar s prvog mjesta!

Avengers: Endgame sve bliži Avataru [zašto mislimo da ga neće prestići]

Avengers: Endgame je vrlo blizu da postane film s najvećom zaradom na kino blagajnama svih vremena, međutim, još uvijek ostaje pitanje, hoće li mu to poći za rukom? Razlika između njega i Avatara se svakim vikendom smanjuje, a sada je ostalo još ‘samo’ nekih $14 milijuna.

U nastavku pogledajte kako stoji prvi 10 filmova prema Box Office Mojo web stranici i u nastavku pročitajte zašto mi mislimo da se to, nažalost, neće dogoditi.

Avengers: Endgame sve bliži Avataru [zašto mislimo da ga neće prestići]

Avatar je film s najvećom zaradom u povijesti još od 2009. godine, kada je u svom ukupnom trajanju uspio skupiti ogromnih $2,787,965,087 na kino blagajnama. Avatar je uzeo mjesto broj jedan Titanicu, koji je bio film s najvećom zaradom u povijesti 12 godina prije toga. Vjerovalo se da je Avengers: Infinity War film koji će skinuti Avatar s trona, ali on je jedva prešao $2 milijarde. Fantastično prihvaćanje Avengers: Infinity War filma i njegov šokantni završetak je naveo mnoge da pomisle kako će Avengers: Endgame uspjeti ono što njegov prethodnik nije, a kako se sada čini, on bi to i mogao biti, mogao.

Jedan od prvih razloga zašto mislimo da će Endgame teško prestići Avatar je konkurencija. Upravo ulazi u najjači ljetni dio sezone, gdje će izlaziti gotovo hit za hitom, dok je Avatar imao znatno manju konkurenciju. Sljedeće, zarada mu iz vikenda u vikend znatno opada, a tim tempom bi još dugo vremena morao ostati u kinima.

Iako je s ovom ‘produženom’ verzijom uspio dobro smanjiti razliku do prvog mjesta i dalje je jaz prevelik.

Avengers: Endgame sve bliži Avataru [zašto mislimo da ga neće prestići]

Međutim, tu postoji još jedan veliki razlog zašto neće prestići Avatar, a to je Disney. Oni s ovim rezultatom imaju tri filma koja su im najjača u svijetu, a to su Avatar kao broj 1 s najvećom zaradom, Star Wars: The Force Awakens kao broj 1 u Americi i Avengers: Endgame kao broj 1 strani film u Kini (drugo najveće filmsko tržište na svijetu).

Po mom skromnom mišljenju, njima je prijeko potrebna reklama za sljedeće Avatar filmove, zato što kako sada stvari stoje ni iz bliza neće ponoviti uspjeh koji je imao prvi Avatar film. Avatar, iako dobar film, većini gledatelja je samo to. Ono što ga je diglo tako visoko je to što je vizualno bio u to vrijeme (a i sada) ne ponovljiv. Uz to, vrlo vjerojatno znatno manja konkurencija nego će biti kada dvojka bude došla 17. prosinca 2021. godine (već sada su tu, mjesec dana ranije, Marvelov bez naziva film i Fantastic Beasts 3, te u vrijeme kada i on Wicked, Hotel Transylvania, Sherlock Holmes 3). Morat će imati jaku promotivnu reklamu kako bi digli taj film, a ona će biti ‘dođite vidjeti nastavak najgledanijeg filma svih vremena.’ Teško da će takva najava biti potrebna ako se ovi Avengeri još jednom okupe na velikom ekranu.

Vidjet ćemo, šanse ima, iako sam mišljenja da su male, postoji mogućnost da će ga ponovno pustiti u kina ako budu ciljali na Oscare, pa kako bi podsjetili kritičare zašto baš njih da izaberu, mada mislim da bi i to bilo za premali broj ljudi i da im to zapravo nije u cilju. Sve ovisi o tome hoće li ga još gurati u kina ili ne, u ova dva ‘normalna’ izlaska u kina vrlo teško. Vrijeme će pokazati.

Similar Posts