bloodfather film

Recenzija: Blood Father (2016)

Bivši zatvorenik ponovno se susreće sa svojom otuđenom, neuračunljivom, 17-to godišnjom kćerkom, kako bi ju zaštitio od dilera koji ju pokušavaju ubiti. 

Žanr:

Akcija, krimi, triler

Redatelj:

Jean-François Richet

Scenarist:

Peter Craig, Andrea Berloff

Glumci:

Mel Gibson, Erin Moriarty, Diego Luna

 Blood Father (2016) on IMDb

Moja ocjena:

2/10 [star rating=”2″ max=”10″]

bloodfather film

Prva stvar koja mi nije jasna uz ovaj film je kako ima tako “dobru” ocjenu na IMDb-u, a još mi više nije jasno kako je na Metascoru i Rotten Tomatoes (ocjene kritike) dobio toliko visoke ocjene.

Dakle film je toliko loš da ne znam što bi uopće o njemu pisao, osim da vam pomognem da ga ni u ludilu ne gledate.

Dakle priča je toliko besmislena da nije vrijedna spomena. Radnja je takva da su ju vjerojatno jedno prijepodne napisali, a ostalo su pustili slobodnoj izvedbi. Užas. Neki potpuno ne objašnjeni likovi upadaju u film, samo s razlogom da bi što prije bili ubijeni.

Besmisleno neprestano napucavanja i psovanje.

Osim Mel Gibson i Erin Moriarty drugi glumci gotovo da ne postoje. Nažalost i njihova gluma je tu negdje na razini filma. 

Pozitivne strane ovaj film dakle nema. Priča je užasna, glumci loši (čak možda ne toliko loše odglumili,  koliko loše likove moraju glumiti), efekti nula.

Nisam mu dao ocjenu 1 samo eto zato što sam nekoć volio Mel Gibsona, a sada mislim da bi se trebao posvetiti režiranju ili možda nekoj drami, sigurno ne više ovakvih akcijskim filmovima.

Ovaj film ne bi nikome preporučio osim možda jako velikim zaljubljenicima u akciji, a i onda mislim da ima puno boljih filmova od ovog.

Similar Posts