Jason Momoa se pridružuje Dune filmu

Jason Momoa se pridružuje Dune filmu

Novo ime u Denis Villeneuveovoj superstar adaptaciji knjige Dune je Aquaman osobno, Jason Momoa! Zaista je nevjerojatno u što se ovaj film pretvara, iako su mi i u startu očekivanja bila velika. Jučer smo pisali (danas objavili na našoj Facebook stranici) da se filmu pridružio i Josh Brolin, a već danas nam stiže novo veliko ime, Jason Momoa.

Kao što već vjerojatno znate, nadolazeći Dune film će pratiti Frank Herbertovu knjigu istog imena, koja priča priču o zaraćenim obiteljima, pustinjskom planetu punom začina (droge) Melange oko kojeg se sve vrti i velikih pješčanih Crvi. Priča će pratiti Atreides obitelj, predvođenu Oscar Isaacovim Duke Letom, koja dobije kontrolu nad dragocjenim planetom Arrakisom, domom ultra vrijednom začinu koji ima mogućnost mijenjanja misli, a također pomaže u međuzvjezdanoj navigaciji. Ali kada su Atreidesi izdani od Cara i napadnuti od Harkonnenovih sila (koje vodi Stellan Skarsgårdov Baron, podržan od strane izvršitelja/nećaka Glossu “Beast” Rabban, kojeg će glumiti Dave Bautista), sin obitelji Paul (Timothée Chalamet) bježi sa svojom majkom Lady Jessica (Rebecca Ferguson) u surove terene.

Jason Momoa se pridružuje Dune filmu

Tamo, Paul udružuje snage s lokalnim Fremenima (koje predvodi Javier Bardemom Stilgar) i upoznaje Chani (Zendaya), ratnicu koju je već imao prilike vidjeti u svojim predviđajućim snovima. Postat će vjerski vođa među ovdašnjim ljudima i ustati na položaj stvarne moći.

Ako ova glumačka postava nije bila dovoljno impresivna, također znamo da će se Charlotte Rampling i vrlo nedavno Josh Brolin, također pridružiti filmu. Momoa, ako prihvati ugovor, će biti Duncan Idaho, majstor mačevanja u kući Atreides i desna ruka Isaacovog Leta.

Projekt će producirati Villeneuve, Mary Parent, and Cale Boyter, s Brian Herbert, Byron Merritt, Thomas Tull i Kim Herbert koji će biti izvršni producenti. Kevin J. Anderson će biti kreativni konzultant.

Villeneuve započinje snimanje ovog proljeća u Jordanu i Budimpešti. Za sada je nepoznato kada će film izaći.

Similar Posts