Sherlock Holmes (2009)

Sherlock Holmes 3 pronašao redatelja

Dugo vremena, izvještaji su tutnjili oko povratka Sherlocka Holmesa Roberta Downeya Jr. Franšiza je uspješno započela s filmom Guya Ritchieja iz 2009. godine i njegovim nastavkom iz 2011. godine Sherlock Holmes: A Game Of Shadows – ali od tada se nije dogodio treći film, a redatelj je nastavio dalje filmovima The Man From UNCLE, King Arthur: Legend Of The Sword i Aladdin. Međutim, sljedeći nastavak u seriji je napokon na putu, s trećim filmom koji će ponovno spojiti Downey Jr. i Jude Lawa kao Holmesa i Watsona, a sada su napokon pronašli i redatelja filma, Dextera Fletchera.

Ovo će biti prvi Fletcherov film nakon ovogodišnjeg mjuzikl biopica Rocketman, te će biti do sada najveći blockbuster u karijeri ovog redatelja. Već se dokazao vješt u promjenama žanrova, preselivši se s indie filma Wild Bill, na škotski glazbeni Sunshine On Leith, na sportski film Eddie The Eagle, da bi došao do Rocketmana. Varietyjevi izvještaji govore da je raspored Downey Jr. nakon Avengers: Endgame filma puno slobodniji, tako da postaje puno jednostavnije snimanje Sherlock Holmes 3 filma.

Sherlock Holmes (2009)

Jude Law je u razgovoru s EW otkrio male detalje oko ovog trećeg Sherlock Holmes filma, pročitajte ih u nastavku.

“Nadamo se priču odvesti naprijed. Kao i uvijek, osnova priče je njihova suovisnost. Istražit ćemo – s obzirom na to da je prošlo nekoliko godina od kada smo ih vidjeli – situaciju u kojoj se ni oni nisu vidjeli već nekoliko godina.”

Do sada su izašla dva filma u kojima je RDJ glumio najpoznatijeg britanskog detektiva na svijetu, dok je Jude Law glumio Dr. Johna Watsona, Sherlockovu desnu ruku. Prvi film je izašao 2009., a drugi dvije godine kasnije i oba su filma prošla podjednako dobro, kako na kino blagajnama (prvi je zaradio $524 milijuna, a drugi $545 milijuna), tako i na recenzentskim stranicama, iako je drugi dio smatran donekle slabijim od originala.

Scenarij Sherlocka Holmesa 3 napisao je Chris Brancato, s predloženim datumom dolaska u kina u prosincu 2021. godine.

Similar Posts