Recenzija: Annihilation (2018)

Pogledali smo jedan od najiščekivanijih filmova 2018 godine, Annihilation. Našu recenziju pročitajte u članku.

Žanr filma:

Avantura, drama, fantazija

Redatelj:

Alex Garland

Scenarist:

Alex Garland, Jeff VanderMeer

Glumci:

Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Oscar Isaac, Tessa Thompson

Radnja ukratko:

Biologinja se prijavljuje na opasnu, tajnu ekspediciju, gdje pravila prirode ne postoje.

Annihilation je hvaljen kao ‘pametni’ znanstveno-fantastični, fantazija film, te je definitivno bio jedan od najiščekivanijih filmova ove godine, a onda je uslijedio šok! Film neće biti prikazivan u kinima izvan Amerike nego će ići, odnosno ide na Netflixu. Zapravo nas to uopće ne treba više iznenađivati, jer kada pogledamo gotovo svaki, novi SF film (ako nije od Disney), propadne na kino blagajnama.

Što se tiče samog filma, moja očekivanja su bila velika. Ne bi rekao da me je film razočarao, ali svakako nije ni ispunio moja očekivanja do kraja.

Prve dvije trećine filma iako djelomično zanimljive i misteriozne, vrlo su usporene. Razvijaju film, ali definitivno malo predugo. Druga trećina filma je definitivno zanimljivija, napetija i s puno više događanja. Film je na raznim mjestima spominjan kao horor, te iako u tom drugom dijelu ima nekih vrlo zanimljivih scena ljubiteljima horor filmova, mislim da ne bi mogao spadati u tu kategoriju, mada vjerojatno ni tvorci filma nisu sigurni koji žanr je ovaj film, jer je i sam IMDb, već tri puta mijenjao žanrove. Interesantno je da nema SF žanra, a film je upravo to, ali dobro nije toliko važno.

Što se tiče izjave za ”pametan’ film, ništa je tu ne vidim posebno pametno, samo pola toga ne objašnjeno, te čak interesantno, vrlo malo konverzacije u filmu. Film je otvorio razne misterije, a pola ih nije objasnio.

Što se tiče samih glumaca, kao i film solidni su, iako ne nešto primjetni. Jako nisam ljubitelj Natalie Portman, ali u ovom filmu mi uopće nije loše odglumila.

Izgled i efekti filma su vrlo dobri i prava je šteta što to nismo imali prilike vidjeti u kinu. Film pun boja, nešto poput Avatar filma, te nekih scena koje su kao stvorene za veliko platno. Uz to, rijetka, ali vrlo dobra glazba u filmu.

Sve u svemu, Annihilation he he at, zanimljiv, misteriozan znanstveno-fantastični, fantazija film, koji je ipak ispod mojih očekivanja. Svakako ga pogledajte pa sami donesite svoj zaključak.

Trailer filma možete pogledati ovdje.

Similar Posts