Marvel i Disney+ serije bi mogle imati svoj vlastiti Avengers tim

Marvel i Disney+ serije bi mogle imati svoj vlastiti Avengers tim

Nakon filma Avengers Endgame, proći će sigurno puno vremena prije nego što se Avengersi vrate u novom timskom filmu kojeg je Kevin Feige već spomenuo, iako nas je poštedio konkretnih detalja. No dok naredni filmovi koje čekamo budu gradili temelje za taj novi, bezimeni Avengers 5, Marvelove mini-serije koje će od iduće godine početi stizati na Disney+ platformi mogle bi stvoriti svoj vlastiti tim koji će svoj domaći teren imati primarno u serijama.

Prema onome što je Marvel najavio da ćemo gledati na Disney+, moglo bi se pretpostaviti da su nadolazeće Marvel serije također postavljanje temelja za tzv. West Coast AvengersZa Disney+ je dosad službeno najavljeno osam mini-serija, prva serija, The Falcon and the Winter Soldier će izaći krajem sljedeće godine, a od 2021. će krenuti i  WandaVision, Loki, What If…? i Hawkeye, a u razvoju su još i serije Ms. Marvel, She-Hulk Moon Knight. Ove Disney+ serije će biti vrlo čvrsto povezane sa MCU filmovima te će biti obavezna lektira čak i onima koji su dosad se oslanjali samo na filmove.

Marvel i Disney+ serije bi mogle imati svoj vlastiti Avengers tim

U vrijeme dok je Netflix stvarao Marvel serije, izašla je serija Defenders koja je okupila glavne likove iz serija Jessica Jones, Luke Cage, Daredevil Iron Fist. No ta serija je bila veliko razočaranje te nije uspjela opravdati stvaranje crossovera na malim ekranima. Ipak, serija o West Coast Avengers i nije toliko nerelana mogućnost ako uzmemo u obzir likove koje ćemo uskoro gledati u Disney+ serijama.

West Coast Avengers su u stripu nastali 1984. a začetnici tog tima su bili Vision i Hawkeye. Osim njih, u serijama ćemo gledati i Moon Knighta, Scarlet Witch, te Kate Bishop, novu Hawkeye koji su također dio tima. Uz njih, dio tima su bili i Hank Pym i Wasp, a s obzirom da se danas pojavila mogućnost da će Ant-Man 3 biti zamjenjen serijom na Disney+, ni ta mogućnost nije nemoguća. Dakako, tim se sastojao i od nekih likova koje u MCU-u dosad nismo viđali, kao što su Wonder Man i Tigra, zatim i Human Torch i The Thing koji su dio Fantastične Četvorke čiji je MCU film u ranim fazama razvoja, a tu su i još neki manje poznati likovi kao što su Darkhawk, Mockingbird, Living Lightning i Fuse. Ipak s obzirom da Disney+ tek treba ozbiljno krenuti sa radom i s obzirom na sav Marvelov potencijal, sigurno će Disney+ izroniti veliku količinu serija i novih likova u gotovo jednakoj, ili barem približnoj mjeri kao što to rade filmovi. A s obzirom na povezanost filmova i serija, tu će sigurno doći do jako puno mješanja, timskih filmova i serija, te crossovera u kojima ćemo uživati u godinama koje dolaze.

Druge je zanimalo i ovo...