Recenzija: Sleepless (2017)

Recenzija: Sleepless (2017)

Policajac povezan s kriminalnim podzemljem skriva se u noćnom klubu u potrazi za svojim otetim sinom. 

Žanr filma:

Akcija, krimi, triler

Redatelj:

Baran bo Odar

Scenarist:

Andrea Berloff, Frédéric Jardin

Glumci:

Jamie Foxx, Michelle Monaghan, Dermot Mulroney

Recenzija: Sleepless (2017)
Sleepless

Sleepless je Američka krimi, triler, akcijski film redatelja Baran bo Odar, scenarista Andrea Berloff i glavnih glumaca Jamie Foxx i T.I. kao par korumpiranih policajaca u Las Vegasu koji traže otetog sina od Jamie Foxxa. Michelle Monaghan, Dermot Mulroney, David Harbour, Gabrielle Union i Scoot McNairy isto glume u filmu.

Ovaj film je remake Francuskog triler filma Sleepless Night, primio je poprilično negativnu ocjenu kritike, budžet mu je bio $30 milliona, a zaradio je $28.7 milliona.

Film je neka kombinacija trilera, krimi filma i gotovo sve akcije. Vrlo malo je tu nekog trilera, te ikakve misterije.

Priča filma se praktički od početka filma vidi, jer pa ne može nam glavni glumac biti negativac. Vrlo jednostavna, očita i na brzinu smišljena priča i zaista ne vidim zašto bi itko htio praviti remake takvog filma.

Puno puta viđena tema i na često na puno kvalitetnije načine prikazana. Policajac na tajnom zadatku “ukrade” drogu, za koju nisu znali da je od glavnog mafijaškog “bossa”. Nakon toga on njemu otima sina kako bi ga ucijenio da vrati drogu. Tu se još par likova umiješa, par poštenih, par korumpiranih i zajedno uspijevaju spasiti njegovog sina, te pritom uništiti tu mafijašku organizaciju. Naravno svi korektni i prežive.

Uz tako lošu priču imamo hrpu akcije i pretjeranog napucavanja, mada čak iznenađujuće ne kao u nekim akcijskim filmovima.

Naravno sve je to popraćeno vrlo lošom glumom i gotovo nikakvim vizualnim efektima. Jamie Foxx često glumi u akcijama, ali ipak je on nagrađivan glumac i ovaj film mu sigurno nije trebao, kao ni meni, a vjerujte mi ni vama. Možda ako ste veliki ljubitelj akcija i želite se opustiti bez puno razmišljanja u filmu.

Trailer filma pogledajte ispod.

Similar Posts