Recenzija: A Cure for Wellness (2016)

Recenzija: A Cure for Wellness (2016)

Ambiciozni mladi menadžer je poslan po svog izvršnog direktora iz idiličnog, ali misterioznog “wellnes centra”, na udaljenoj lokaciji u Švicarskim Alpama, ali ubrzo posumnja da čudesni tretmani nisu onakvi kakvi se čine.

Žanr filma:

Misterija, triler

Redatelj:

Gore Verbinski

Scenarist:

Justin Haythe

Glumci:

Jason Isaacs, Dane DeHaan, Mia Goth

A Cure for Wellness

Američko njemački psihološki, horor, triler film redatelja Gore Verbinski, scenarista Justin Haythe i glavnih glumaca Jason Isaacs, Dane DeHaan, Mia Goth.

Film je podijelio kritiku i jedan je od najvećih kino bombi ove godine, zaradio je samo $26 milijuna, naspram uloženih $40 milijuna.

Kao i kritiku tako je i mene film podijelio. Prvih jedno pola filma munje vrlo dobro, interesantno, misteriozno, te je jako podsjećalo na Shutter Island, ali drugi dio filma, a pogotovo kraj je jako razočarao.

Totalna promjena filma iz jednog psihološkog, misterioznog trilera u pokušaj nekog horora koji je jako loše izveden. Priča koja se činila vrlo dobrom se pretvorilo u nešto dosta loše objašnjeno, te pokušaj zastrašivanja nekim poprilično lošim efektima.

Kada sam pogledao trailer zaista mi se ideja filma svidjela i zaista sam dosta očekivao od njega, ali na žalost ni iz blizu nije ispunio moja očekivanja.

Gluma je na trenutke podnošljiva, a na trenutke dosta loša. Dane DeHaan (Lockhart) je solidno odglumio, ali na žalost svi ostali znatno slabije. Puni više sam očekivao od Jason Isaacs (Dr. Heinreich Volmer) koji niti je nešto posebno odglumio, niti mu je lik interesantan.

Sve u svemu razočaranje od filma, pogotovo nakon trailera koji mi se činio puno zanimljiviji nego film. Može se pogledati, ali samo ako nemate ništa pametnije za gledati.

Trailer filma pogledajte ovdje.

Similar Posts