DC fanovi u raspravi: Je li ‘Batman Returns’ božićni film?

Homage brend sa sjedištem u Ohiju pitao je svoje obožavatelje je li Batman Returns božićni film. Ljubitelji DC Comicsa sjetit će se da postavka igra veliku ulogu u radnji filma jer se Penguinove smicalice pojavljuju u to doba godine. Svake godine nakon Noći vještica, ljubitelji filmova odlučuju se pitati koji se filmovi “stvarno” ubrajaju u blagdanske značajke. Prije nekoliko godina izašao je Iron Man 3. Svi se sjećaju velike tvrdoglave rasprave posljednjeg desetljeća u kojoj je Internet odlučio voditi ovaj razgovor u beskonačnost. Ipak, prema slovu zakona, Batman Returns tehnički je božićni film. Tu su drveće, svjetla, snijeg i igračke. Ukleti mali osobni dodiri i osvjetljenje s potpisom Tima Burtona pomažu i da udare dio tog vremena. (Ipak malo izgleda kao križanac Noći vještica i Božića.)

Njegov nasljednik morao je razgovarati o svojim naporima prije nesretne smrti ove godine. Joel Schumacher doveden je radi preusmjeravanja franšize Batman i njegovi su se filmovi prilično razlikovali od onog što je bilo prije. Redatelj je Vultureu rekao što je doista Batman Forever do te točke istaknulo u seriji.

“Znate što mislim? Nisam trebao napraviti nastavak, i to je sve”, objasnio je Schumacher. “Saznao sam da se nastavci stvaraju samo iz jednog razloga. Siguran sam da je Batman Forever bio najjeftiniji film o Batmanu ikad snimljen jer Val nije dobio puno novca, Nicole [Kidman] nije, Chris O’Donnell nije, a nisam ni ja. Tommy je dobio malo plaće jer je upravo dobio Oscara za bjegunca, a Jim Carrey već je odradio Ace Venturu.”

Zapravo ćete ponovno vidjeti Batmana Michaela Keatona u filmu The Flash Andyja Muschiettija. Redatelj je o tome razgovarao nešto ranije ove godine.

“Ovaj film pomalo je šarkan u smislu da predstavlja priču koja podrazumijeva jedinstveni svemir u kojem vrijede sve kinematografske iteracije koje smo prije vidjeli”, elaborirao je Muschietti. “Inkluzivno je u smislu da govori da sve ono što ste vidjeli postoji i sve što ćete vidjeti postoji u istom ujedinjenom multiverzumu.”

Što vi mislite, je li Batman Returns božićni film?

Similar Posts