Avengers 4 teorija: Iron Man ponovno stvara Ultrona kako bi pobijedio Thanosa

Avengers 4 teorija: Iron Man ponovno stvara Ultrona kako bi pobijedio Thanosa

Jeli moguće da Tony Stark ponovno pravi Ultrona kako bi pobijedio Thanosa u Avengers: Endgame? Pročitajte ovu teoriju pa nam napišite u komentarima vaše mišljenje. 

Naziv Endgame je povezan s Doctor Strangeovim riječima u Avengers: Infinity War, nakon što je koristio Vremenski Kamen kako bi pregledao 14 milijuna mogućih budućnosti, te pronašao jednu u kojoj je Thanos konačno pobijeđen. Pretpostavlja se da je predao Vremenski Kamen u točnom trenutku kako bi se osiguralo da baš ta moguća budućnost bude osigurana – dali kroz preživljavanje Tony Starka ili zarobljavanje Scott Langa u Quantum Realm.

Ali “endgame” koncept može biti povezan dalje u povijesti Marvel Filmskog Svemira, do Avengers: Age of Ultron. U tom filmu Tony Stark pokušava izgraditi umjetnu inteligenciju kako bi spasio svijet od izvanzemaljske prijetnje. On jednostavno nije mogao vjerovati da bi Avengersi mogli zaustaviti prijetnju koja dolazi. “We’re the Avengers,” Stark je odbrusio. “We can bust arms dealers all the livelong day, but that up there… that’s the endgame.” Naravno, Starkovo proročanstvo se pokazalo točnim; Thanos je napokon došao na Zemlju i Avengersi ga nisu uspjeli zaustaviti.

Avengers 4 teorija: Iron Man ponovno stvara Ultrona kako bi pobijedio Thanosa

Avengers: Endgame će očigledno biti priča o tome kako se Avengersi na kraju nose s tom krizom. Očekuje se da oni spriječe ili ponište Thanosovo pucketanje, najvjerojatnije koristeći putovanje kroz vrijeme. Ali Thanos je i dalje tamo negdje i teško da će ih on pustiti da to učine. Čim Thanos shvati da Avengersi pokušavaju poništiti njegovu pobjedu, napast će ih sa svom silom šest Infinity Kamenja. To će značiti da Avengersi – brojem značajno smanjeni – trebaju neku pomoć suprotstaviti se Thanosu. Ultron Mk II bi mogao biti rješenje: umjetna inteligencija koja kontrolira hrpu dronova.

Čak postoje neki dokazi da se Marvel igrao s tom idejom. Avengers: Infinity War Day One video sadrži dva dijela konceptnih skica, ni jedna koja je došla do stvarnog filma. Jedna – slika koja pokazuje Thora i Rocket kako se bore jedno kraj drugoga – koji se pokazao alternativnom Thorovom radnjom u kojoj se on trebao boriti s Midgard Serpent. Ali ova druga slika je interesantnija i prikazuje Tony Starka koji stoji ispred serije Iron Manovih odjela. Ta ideja se nikako nije uklopila u Avengers: Infinity War, a ona čak nikada nije bila ni puštena niti komentirana od strane Marvela. S obzirom na to da su Infinity War i Endgame snimani u isto vrijeme, jeli moguće da se ta slika odnosila na četvrti Avengers film?

Ovo je samo naravno spekulacija. Očekuje se da je Avengers: Endgame posljednji film Robert Downey Jr. u MCU, što znači da je to posljednja Marvelova šansa da završi putovanje Starkovog lika. U sredini tog putovanja je želja za iskupljenjem. U retrospektivi, kreacija Ultrona je bila Starkova najveća greška; koja je vodila do uništenja Sokovie, a kao rezultat toga Ujedinjene Nacije su sprovele Sokovia Sporazume. Avengersi su se podijelili oko tih sporazuma, što je značilo da su podijeljeni dočekali Thanosa.

Ironično, Ultron – napravljen kako bi bio solucija za prijetnju Thanosa – je doveo do oslabljivanja Zemljinih zaštitnika. Bilo bi vrlo prikladno kada bi se to preokrenulo u Avengers: Endgame, sa Starkom koji uspješno koristi Ultron Mk II kako bi zadržao Thanosa na udaljenosti dok Avengersi ponovno sklapaju svemir u pravo stanje. Znamo da će Endgame ponovno proživjeti neke događaje iz prošlosti Avengersa, kao što je recimo Infinity War imao iznenađujuće pojavljivanje negativca Red Skulla. Ako Avengers: Endgame dovede do Tonyjevog ponovnog sastavljanja Ultrona kako bi spasio Zemlju, to bi mogao biti savršen završetak Iron Manove priče u MCU.

Druge je zanimalo i ovo...