Hobbs & Shaw pojeo Quentin Tarantina na kino blagajnama

Hobbs & Shaw pojeo Quentin Tarantina na kino blagajnama

Evo filmske stvarnosti 2019. godine: Fast and Furious spin-off film Hobbs & Shaw – u kojem glume Dwayne Johnson, Jason Statham i Idris Elba – otvorio je svoj prvi vikend s više od 50% većom zaradom na kino blagajnama od Quentin Tarantinovog Once Upon a Time in Hollywood, te je vrlo lako pobijedio ekipu Leonarda DiCaprija, Brad Pitta, Margot Robbie i Al Pacina.

To ne znači da Once Upon a Time in Hollywood ne zarađuje dobro; već je zaradio $78 milijuna, ali samo pokazuje zašto većina studia u Hollywoodu više nije zainteresirana za pravljenje originalnih filmova, nego se radije odlučuje za neke dokazane franšize. Kada film s jednim od najboljih redatelja svih vremena, Quentin Tarantinom i definitivno najboljim glumcima posljednjih 20-30 godina (ako ne i više) zaradi u dva vikenda prikazivanja manje od $80 milijuna, sve nam je nažalost jasno.

Hobbs & Shaw pojeo Quentin Tarantina na kino blagajnama

Hobbs & Shaw je u prvom vikendu zaradio $60.8 milijuna u Americi, a tome je pridodao još $120 milijuna diljem svijeta (Kina još nije počela prikazivati). Tako je samo u prvom vikendu zaradio više nego duplo Once Upon a Time in Hollywood za dva vikenda. Međutim, Hobbs & Shaw će morati još dosta raditi da otplati svoj ogromni budžet (200 milijuna prije marketinških troškova), ali nalazi se u relativno dobroj poziciji da to i ostvari.

Za početak mora se uzeti zarada sa svjetskih tržišta, gdje je dolazila većina za Fast and Furious franšizu. The Fate of the Furious je zaradio $1.2 milijarde, od toga je više od 81% došlo za svjetskog tržišta izvan Amerike. Čini se da će tako biti i s ovim nastavkom, koji je već u prvom vikendu zaradio duplo više novaca izvan Amerike.

Recenzija: Hobbs & Shaw (2019)

U prilog mu ide i to što nema neku veliku konkurenciju, tako da će se vrlo vjerojatno dosta dugo zadržati u kinima i nastaviti zarađivati, čime bi vrlo moguće ponovno mogao prijeći $1 milijardu. Rijetka pojava izvan Disney/Marvel studia u posljednje vrijeme. Uz to, ne samo da su ga kritičari dosta pohvalili, nego su mu gledatelji dali fantastičnu CinemaScore ocjenu “A-“, što je druga najbolja ocjena franšize. Međutim, ovo otvaranje je tek osmo najbolje ove franšize (kada se prilagodi za inflaciju), što pokazuje neke zamore gledatelja ovim filmovima.

Na drugom mjestu ovog vikenda je Kralj Lavova, koji je do sada zaradio preko $1.2 milijarde, a tek na trećem gore spomenuti Once Upon a Time in Hollywood. Četvrto mjesto je pripalo filmu Spider-Man: Far From Home, dok je na petom mjestu Toy Story 5.

Similar Posts