Član ekipe filma Dune misli da bi franšiza mogla postati sljedeći Lord of the Rings

Član ekipe filma Dune misli da bi franšiza mogla postati sljedeći Lord of the Rings

Mnogi smatraju da je serija knjiga Frank Herbert Dune jedna od najvažnijih u sferi znanstvene fantastike, iako se većina adaptacija mitologije u stvarnom djelu usredotočuje na događaje izvornog romana.

Sada, nadzorni umjetnički direktor Tom Brown misli da bi ovaj prvi film mogao započeti franšizu koja će doseći visine Lord of the Rings trilogije. Sam Herbert napisao je originalni roman i pet nastavaka, dok su njegov sin Brian Herbert i Kevin J. Anderson napisali više od desetak dodatnih ulazaka u franšizu, izrađujući opsežnu mitologiju iz koje bi budući filmovi i TV serije mogli crpiti inspiraciju.

“Mislim da je ono što (redatelj) Denis Villeneuve radi ono što je nazvano osnovnom verzijom ove priče. Mislim da to neće moći biti bolje, da budem potpuno iskren,” podijelio je Brown s KIDS FIRST! Film Critics. “Sami razmjer toga bit će zastrašujuć. Ali mislim da će to biti izuzetno posebno. Čuo sam u novinama neki dan da su gledali u novog Lord of the Rings i u to čvrsto vjerujem. Mislim da će to zaista biti gore s takvim filmovima.”

Iako su Herbertovi romani i naknadne adaptacije bili ambiciozni napori, Brown je također napomenuo da, umjesto da uljepšava fantastične elemente serije, dio onoga što novi film čini toliko uvjerljivim jest to kako se on drži utemeljenim u stvarnosti.

Dune bi trebao doći u kina 18. prosinca ove godine, dok je serije Dune: The Sisterhood trenutno u izradi.

Similar Posts