jerry and marge go large

Jerry and Marge Go Large – Istinita priča o paru koji je zaradio 39 milijuna dolara čistom matematikom

2003. godine, umirovljeni par u svojim šezdesetim godinama, odlučio se za jedan ambiciozan poduhvat te osvojio milijune iskorištavanjem legalnog propusta u nacionalnoj lutrijskoj igri smješenoj u Sjedinjenim Američkim Državama.

Glavni junaci ove priče su Jerry i Marge Selbee iz grada Evart, Michigan. Uz svoj krug prijatelja i susjeda, godinama su skupljali bogatstvo igrajući igru zvanu Winfall i koristili svoju matematičku sposobnost za određivanje optimalnih trenutaka za kupovinu mnoštva lutrijskih listića. Njihovo nevjerojatno putovanje oživjelo je na malim ekranima u filmu Jerry and Marge Go Large (2022), u kojem su glavne uloge povjerene Bryanu Cranstonu i Annette Bening.

Jerry je bio genijalac koji je dešifrirao mehanizam igre, koristeći svoju snažnu matematičku podlogu, a on i njegova supruga Marge, vodili su malu trgovinu koja je imala aparat za lutriju dugi niz godina. Kada je na vrijeme došla mirovina, Jerry je objasnio da je započeo ovu lutrijsku avanturu iz dosade i potrebe za novom aktivnošću svakih nekoliko tjedana.

To nam je pružilo jedinstvenu aktivnost otprilike svakih šest tjedana. Mirovina nudi ograničene opcije poput kampiranja ili uživanja u hobijima poput sakupljanja kamenja, čime smo se bavili.

Jerry Selbee

Jerry and Marge Go Large slikovito prikazuje izvanrednu sagu o strateškim dobitcima na lutriji ovih umirovljenika. Jerryjevo otkriće bilo je jednostavno, ali sjajno. Prepoznao je važnu prazninu u igri Winfall: ako se glavni dobitak nije osvojio, dobitna svota bi se prelijevala na dobitnike niže razine, stvarajući značajne isplate. Kada je jackpot dosegnuo svoj vrhunac od 5 milijuna dolara, Jerry je zaključio da kupovina dovoljnog broja listića tijekom tih faza prelijevanja osigurava siguran dobitak. On i Marge nastavili su kupovati tisuće listića odjednom, omogućavajući si dosljednu zaradu.

Prvi pokušaj rezultirao je profitom od 45% na 60.000 ulaznica, što je značilo da je ulog bio 120.000 dolara. To je označilo početak godina financijskog uspjeha, jer je dvojac nastavio ulagati značajne iznose i ostvarivati profite koji su u prosjeku bili oko 32% po igri.

Jerry and Marge Go Large - Istinita priča o paru koji je zaradio 39 milijuna dolara čistom matematikom
Foto: Lottomat

Ipak, njihova pobjeda nije bila bez izazova. Pedantni proces ispunjavanja tisuća listića pokazao se vremenski zahtjevnim, ali neophodnim. Njihovo pažljivo pregledavanje listića postalo je ključni dio njihove svakodnevne rutine, istodobno jačajući njihovu povezanost. Njihov pristup igranju ove lutrijske igre privukao je pažnju poreznih agencija i medijskih kuća, što je potaknulo razne revizije i istraživanja. Unatoč pažnji, Jerry je vodio organiziranu evidenciju svih gubitnih listića kao mjeru opreza.

Naposljetku, tajna iza njihove pobjede otkrivena je putem medija, što je dovelo do ukidanja same igre. To se dogodilo 2012. godine kada je, kako se navodi, organizator izvlačenja bio poprilično osramoćen. Danas, iako Selbeeji ostaju suzdržani glede količine svojih dobitaka, njihova izvanredna priča ostaje svjedočanstvo o moći strateškog razmišljanja i sposobnosti iskorištavanja prilika na neočekivanim mjestima.

Što se samog filma Jerry and Marge Go Large tiče, dočekan je poprilično pozitivno od strane kritike i publike, a trenutno stoji na ocjeni 6.9/10 na popularnoj stranici IMDb te na ocjenama 67% i 78% na stranici Rotten Tomatoes.

Similar Posts