it could happen to you

10 najboljih filmova s tematikom lota i lutrije

Nasumično odabrani brojevi, dobitak koji može promijeniti život i milijuni dolara, najčešći su motivi 10 filmova koje vam ovog puta donosimo. Kroz godine je snimljen jedan zaista velik broj filmova koji prikazuju priče o običnim ljudima koji, iznenada, postaju sretni dobitnici ogromnih novčanih iznosa. Od komičnih avantura do dramatičnih iskustava, filmovi o lutriji pružaju uzbudljive zaplete i poglede na ljudsku prirodu, reakciju na iznenađenje i snove o boljoj budućnosti.

Ako ste netko tko voli okušati svoju sreću u lutrijskim igrama, a lako je moguće da jeste jer uz stranice kao LottoPark možete zaigrati gotovo svaki loto na svijetu, ovi filmovi bi za vas trebali imati posebni značaj. S druge strane, ako niste netko tko igra lutrijske igre, možete uživati u predivnim pričama i emocijama koje ovaj tip filmova donosi. Sada, bez previše duljenja, zavirimo na naš popis 10 najboljih filmova o lutriji i lotu!

10. Welcome to Me (2014)

Žanr: Komedija, drama
Redatelj: Shira Piven
Uloge: Kristen Wiig, Wes Bentley, Linda Cardellini, Joan Cusack

Radnja ukratko: Welcome to Me je komedija i drama koja prati Alice Klieg (Kristen Wiig), ženu s poremećajem osobnosti koja pati od bipolarnog poremećaja. Nakon što osvoji veliki iznos na lutriji, Alice odluči koristiti novac kako bi financirala vlastiti televizijski talk show. Njezin show naziva “Welcome to Me” postaje jedan od najbizarnijih i najneobičnijih televizijskih programa. Kroz svoj show, Alice iznosi svoje osobne poteškoće, fantazije i prošla iskustva pred širokom publikom. Unatoč nekonvencionalnom sadržaju, show postaje iznenađujuće popularan. No, dok se Alice bori sa svojim sve kontroverznijim nastupima, suočava se i s teškim posljedicama svog ponašanja.

9. Two Lottery Tickets (2016)

Žanr: Komedija
Redatelj: Paul Negoescu
Uloge: Mircea Banu, Dorian Boguță, Dragoș Bucur, Alexandru Papadopol

Radnja ukratko: Two Lottery Tickets je rumunjska komedija iz 2016. godine. Radnja filma prati tri prijatelja, Dinel (Mircea Banu), Sile (Dorian Boguță) i Pompiliu (Dragoș Bucur), koji igraju lutriju zajedno kao tradiciju. Jednog dana, Dinel nađe svoj stari lutrijski listić koji se pokazuje dobitnim, ali kako bi mogao preuzeti nagradu, trojac se mora vratiti u malo selo u kojem je listić kupljen. Međutim, na putu prema selu suočavaju se s nizom nevjerojatnih i smiješnih događaja koji im otežavaju ostvarivanje svojih snova. Film istražuje prijateljstvo, nade i izazove s kojima se suočavaju te donosi urnebesnu avanturu koja se razvija dok pokušavaju doći do svoje nagrade.

8. Le Million (1931)

Žanr: Komedija, ljubavni
Redatelj: René Clair
Uloge: René Lefèvre, Annabella, Paul Ollivier, Constantin Siroesco, Raymond Cordy

Radnja ukratko: Le million je francuska komedija iz 1931. godine. Radnja prati mladog slikara Michela (René Lefèvre) koji je siromašan, ali zaljubljen u prekrasnu djevojku Beatrice (Annabella). Michelov prijatelj, koji je bogati kolekcionar umjetnina, odluči kupiti jedno Michelovo slikarsko platno za ogromnu svotu novca. No, zbog nesporazuma, Michel misli da je dobio lutrijski dobitak. Kada Michelovo dugo izgubljeno platno pronađe svoj put natrag do njega, nastaje zbunjenost oko novca i platna. U međuvremenu, Beatrice saznaje za Michelaov “dobitak” i postaje zaluđena njime.

7. Jerry and Marge Go Large (2022)

Žanr: Komedija, drama
Redatelj: David Frankel
Uloge: Bryan Cranston, Annette Bening

Radnja ukratko: Jerry and Marge Go Large je komedija iz 2022. godine. Film je temeljen na istinitoj priči o Jerryju i Marge Selbee, bračnom paru iz Michigana. Jerry (Bryan Cranston) i Marge (Annette Bening) su u poznim godinama života suočeni s financijskim problemima. Kako bi riješili svoje financijske teškoće, par otkriva način kako “prevariti” lutrijski sustav i osvojiti veliki novčani dobitak. Njihov inovativni pristup u igranju lutrije postaje medijski hit, a Jerry i Marge postaju poznati i omiljeni diljem zemlje. Kroz njihovu nevjerojatnu priču, film istražuje snagu ljubavi, hrabrosti i maštovitosti, te kako jednostavni ljudi mogu iznenada postati heroji.

6. 29th Street (1991)

Žanr: Komedija, drama
Redatelj: George Gallo
Uloge: Anthony LaPaglia, Danny Aiello, Lainie Kazan, Frank Pesce, Robert Forster

Radnja ukratko: 29th Street je komedija i drama iz 1991. godine temeljena na stvarnoj priči. Radnja filma prati Franka Pescea (Anthony LaPaglia), simpatičnog Talijana iz New Yorka koji se suočava s nizom izazova u životu. Jedan od njegovih najvećih problema je njegov otac, Frank Sr. (Danny Aiello), koji je uvjeren da će njegov sin uvijek biti nesretan i da mu nema spasa. Međutim, stvari se mijenjaju kada Frank slučajno osvoji glavnu nagradu na lutriji, milijun dolara. No, situacija postaje još zanimljivija kada se ispostavi da je dobitni listić izgubljen i Frank ne može preuzeti novac. Cijelo susjedstvo i mediji postaju zainteresirani za ovu nevjerojatnu priču, dok Frank i njegov otac pokušavaju riješiti situaciju. Film istražuje teme obitelji, snova i sudbine te donosi humor i toplinu kroz Frankove avanture u suočavanju s neočekivanim bogatstvom.

5. If I Had a Million (1932)

If I Had a Million (1932)

Žanr: Komedija, drama
Redatelj: James Cruze, H. Bruce Humberstone, Ernst Lubitsch
Uloge: Gary Cooper, Charles Laughton, W.C. Fields

Radnja ukratko: If I Had a Million je film iz 1932. godine. Radnja filma fokusira se na bogatog poslovnog čovjeka koji je umoran od svoje obitelji i posla. Kako bi promijenio svoj život, on odluči podijeliti milijun dolara s osam nasumično odabranih ljudi. Svaki od njih dobiva po 125 tisuća dolara i mora pronaći način kako iskoristiti taj novac. Svaka priča otkriva kako novac utječe na određenu osobu, kako mijenja njihove perspektive i donosi neočekivane posljedice. Kroz različite sudbine likova, film donosi mješavinu humora, drame i moralnih dilema, istražujući kako novac može utjecati na ljude.

4. Waking Ned Devine (1998)

Žanr: Komedija
Redatelj: Kirk Jones
Uloge: Ian Bannen, David Kelly, Fionnula Flanagan, Susan Lynch, James Nesbitt

Radnja ukratko: Waking Ned Devine je komedija iz 1998. godine smještena u malo irsko selo. Radnja prati Jacka Foleyja (Ian Bannen) i Michaela O’Sullivana (David Kelly), dvojicu najboljih prijatelja koji otkriju da je netko u njihovom selu osvojio ogromni dobitak na lutriji. Kako bi saznali tko je dobitnik, istraže stvarno stanje svih mještana. Otkriju da je dobitnik Ned Devine, no problem je u tome što je Ned preminuo od iznenađenja nakon saznanja o dobitku. Odluče sakriti Neduovu smrt kako bi zadržali novac, te koriste razne smicalice kako bi prevarili predstavnike lutrije. Cijelo selo sudjeluje u ovom neobičnom planu, što dovodi do niza urnebesnih trenutaka. Film donosi toplu i duhovitu priču o zajedništvu i prijateljstvu te o tome kako novac može promijeniti život cijelog sela.

3. Lucky Numbers (2000)

Žanr: Kriminalistički, komedija
Redatelj: Nora Ephron
Uloge: John Travolta, Lisa Kudrow, Tim Roth, Ed O’Neill, Michael Rapaport, Bill Pullman

Radnja ukratko: Lucky Numbers je kriminalistička komedija iz 2000. godine. Radnja filma prati televizijskog voditelja, Russa Richardsa (John Travolta), čiji show o lutriji gubi gledanost. Kako bi prebrodio financijske probleme, Russ odlučuje s prijateljem Gigom (Tim Roth) smisliti prijevaru kako bi osvojio dobitak na lutriji. Nakon što smišljaju plan, stvari krenu po zlu i dobiju više nego što su očekivali. Kako bi zataškali svoje tragove, upletu se u niz smiješnih i neobičnih situacija koje uključuju čudne kriminalce i policijsku istragu. Film donosi mješavinu komedije i kriminalističkog zapleta te istražuje kako se lak novac može pretvoriti u kaos.

2. Finder’s Fee (2001)

Žanr: Triler, drama
Redatelj: Jeff Probst
Uloge: Ryan Reynolds, James Earl Jones, Matthew Lillard, Dash Mihok

Radnja ukratko: Finder’s Fee je triler i drama iz 2001. godine. Radnja prati Techa (Erik Palladino), mladog čovjeka koji nađe izgubljeni novčanik i lutrijski listić od milijun dolara. Dok razmišlja što učiniti s novcem, pozove prijatelje da mu se pridruže na poker večeri. Međutim, kada dođe njihov prijatelj Quigley (Ryan Reynolds), stvari se kompliciraju. Nakon što Quigley provjeri listić, otkriva da je vrijedan milijun dolara i da se traži njegov vlasnik. Ulozi se podižu, a grupa prijatelja počinje otkrivati tajne jedni o drugima. U tijeku večeri, pojavljuje se i Avery Phillips (James Earl Jones), koji tvrdi da je vlasnik novčanika i listića te donosi još veći preokret u cijeloj priči.

1. It Could Happen to You (1994)

Žanr: Romantična komedija, drama
Redatelj: Andrew Bergman
Uloge: Nicolas Cage, Bridget Fonda, Rosie Perez, Wendell Pierce

Radnja ukratko: It Could Happen to You je romantična komedija iz 1994. godine koja se temelji na stvarnom događaju. Radnja prati Charlieja Langa (Nicolas Cage), iskrenog i dobronamjernog policajca iz New Yorka, koji jednog dana, umjesto napojnice, obeća svojoj omiljenoj konobarici Yvonne Biasi (Bridget Fonda) podijeliti dobitak s njom dobitak na lotu ako do njega dođe. Kada Charlie osvoji veliku svotu novca, odluči održati svoju riječ. Njegova neočekivana gesta ljubaznosti dovodi do niza nevjerojatnih i smiješnih događaja, a situacija postaje još složenija jer Charliejeva žena Muriel (Rosie Perez), ni najmanje ne podržava tu ideju. Film istražuje ljubav, sreću i moralne dileme te donosi nekoliko neočekivanih preokreta.

Similar Posts