Recenzija: Lambs of God (mini serija, 2019)

Recenzija: Lambs of God (mini serija, 2019)

Pogledali smo novu mini-seriju Lambs of God. Našu recenziju mini-serije Lambs of God pročitajte u članku.

Žanr serije:

Drama

Glumci:

Essie Davis, Jessica Barden, Ann Dowd

Radnja ukratko:

Lambs of God mračna je, gotička priča o tri redovnice, od kojih svaka generacijom odvojena, živi u izoliranom samostanu uz obalu kada im nepoželjan posjetitelj ulazi u živote i zauvijek mijenja njihov svijet.

Recenzija: Lambs of God (mini serija, 2019)

Na udaljenom otočiću žive tri katoličke časne sestre, posljednji članovi reda Sv. Agneze. Zaboravljene od ostatka svijeta one žive u starom samostanu gdje je sve već odavno zaraslo, a ovce slobodno lutaju kapelicom. Žive skromnim životom ispunjenim radom i molitvom i prepričavanjem svojih verzija poznatih bajki dok pletu svaku večer. Njihov život će se promijeniti iz temelja kada na otok stigne mladi svećenik Ignatius. Uskoro će saznati koja je njegova prava misija na tom otoku i bit će prisiljene uzeti stvar u svoje ruke kako bi sačuvale svoj dom i svoju obitelj.

Lambs of God je Foxtelova adaptacija novele Marele Day,dosta ciničan i pomalo satiričan prikaz moderne Crkve. Sestre Iphigenia,Carla i Margarita su itekako ljudi od krvi i mesa,često opterećene svojom mračnom prošlošću i grijesima koje i sada čine u ime višeg cilja.

Osim odlične karakterizacije glavnih likova koji su sve samo ne jednolični treba pohvaliti i glumce koji su odlično utjelovili glavne likove i u samo četiri epizode koliko ova mini serija ima donijeli nam odličan prikaz priče o žrtvi,grijesima i koliko daleko je pojedinac spreman otići kako bi zaštitio ono što voli i u što vjeruje.

Iako je ova mini serija sasvim solidno odrađena i gleda se u dahu ,s druge strane velika mana je rasplet priče jer je po mom mišljenju odrađen jako naivno i kvari ukupan dojam o inače sasvim solidnoj mini seriji.

Glavne uloge u ovoj solidnoj australskoj mini seriji pripale su Ann Dowd (The Handmaid’s Tale, The Leftovers), Essie Davis (Miss Fisher’s Murder Mysteries), Jessici Barden (The End of the F**** World) i Sam Reidu (Bloom, Prime Suspect).

Lambs of God je nedavno prikazana na Series Mania u Francuskoj gdje je dobila pohvale od kritike i publike.

Jedan od kritičara je seriju opisao kao “najbolju seriju u natjecateljskom dijelu”.

Essie Davis je seriju opisala kao “predivno romantično remek djelo”, Ann Dowd je rekla “Ovo iskustvo neće zaboraviti dok je živa. Bilo je fenomenalno.”.

Sam Reid je rekao kako je ovo “jako komplicirano i zanimljivo i ponosan je što je bio dio ovog projekta.”

Similar Posts