benhur

Recenzija: Ben-Hur (2016)

Juda Ben – Hur, princ lažno optužen za izdaju od svog usvojenog brata, časnika u Rimskoj vojsci, vraća se u domovinu nakon godina provedenih na moru tražeći osvetu, ali umjesto toga pronalazi iskupljenje. 

Žanr:

Akcija, avantura, drama

Redatelj:

Timur Bekmambetov

Scenarist:

Lew Wallace, Keith R. Clarke

Glumci:

Jack Huston, Toby Kebbell, Rodrigo Santoro

 Ben-Hur (2016) on IMDb

benhur

Još jedan remake u hrpi istih zadnjih 10tak i više godina. Na žalost ovo je remake jednog od najboljih filmova u povijesti iz 1959. godine.

Što je još gore nije ni blijeda kopija tog filma.

Moram samo dati svoje mišljenje o remakeovima filmova. Nisam protiv njih, mislim da bi puno dobrih filmova trebalo ponoviti, ali ako je film legendaran, fantastičan, s ne ponovljivim glumcima, onda bi se moralo jednako tako pristupiti i njegovo remakeu. Uzeti najbolje redatelje i najbolje glumce koje Hollywood može ponuditi, uložiti hrpe novaca, a čak i to sve ne bi garantiralo uspjeh originala. Mada time bi se barem odalo neko poštovanje prema istom.

Nažalost ovaj film nema apsolutno ništa od toga.

Redatelj Timur Bekmambetov u najmanju ruku prosječan, a rekao bi i dosta ispod toga po filmovima koje je režirao (Abraham Lincoln: Vampire Hunter, Wanted, Day Watch, Night Watch), a ovo što sam naveo su najbolji od toga što ima za ponuditi.

Glumci poprilično loši i potpuno bezlični. Inače većinom glumili neke manje uloge u lošim filmovima (čast izuzecima). To je možda i najveći promašaj jer trebala je biti barem jedna upečatljiva, kao što je to u originalu ne zamjenjivi Charlton Heston.

Što se tiče radnje, slična originalu, ali kraća, gotovo bez ikakvih zanimljivih scena osim zadnje utrke.

Nažalost ovaj film ne mogu nikome preporučiti, pogotovo zato toga što nosi ime legendarnog filma.

 

Trailer:

Similar Posts