Recenzija: Jessica Jones – sezona 2

Pogledali smo drugu sezonu, Marvel/Netflix serije Jessica Jones. Našu recenziju pročitajte u članku. 

Žanr serije:

Akcija, drama, krimi, superhero

Kreator:

Melissa Rosenberg

Glumci:

Krysten Ritter, David Tennant, Rachael Taylor

Radnje ukratko:

Nakon tragičnog kraja njezine karijere superheroja, Jessica Jones pokušava izgraditi svoj život kao privatni detektiv, baveći se ljudima s iznimnim sposobnostima.

Recenzija: Jessica Jones - sezona 2

Stigla je i druga sezona, Marvelove Jessica Jones, kao i obično, cijela sezona odjednom i uspio sam je nekako pogledati preko vikenda. Iskreno ova sezona serije čini se duplo duža nego ostale Marvel/Netflix serije. Kažem čini se, zato što je jednake dužine, ali barem dva puta dosadnija od ostalih.

Unatoč tome, sezona je i dalje bolje od Iron Fist prve sezone, ali nije daleko. Sve ostale Marvel/Netflix serije su puno bolje i zanimljivije od ove.

Priča serije ima glavu i rep, a radi se o zapravo o postanku (origin) priči Jessice Jones, koja nije uopće tako loša, nego je užasno razvučene i zbog toga toliko dosadna. Cijela njezina ‘origin’ priča se mogla ispričati u jednoj epizodi i završiti s time, te se posvetiti nečem drugom, oni su se ipak odlučili za cijelu sezonu napraviti oko toga. Šteta, jer mi se zapravo sviđa potencijal u kojem bi ova serija mogla ići. Mogli su napraviti jednu detektivsku, noir seriju sa superjunacima. To bi bilo nešto što do sada nismo imali prilike vidjeti. Nešto su od toga i pokušali, ali ta istraživanja koja ona obavlja i slučaji, su očajni.

Sezone nije ponudila niti prave negativce, a bome ni prave pozitivne likove. Iskreno ne znam tko mi je lošiji od likova u ovoj sezoni, a jedino tko mi je bio koliko toliko gledljiv je lik kojeg glumi Janet McTeer, ne mogu vam više reći o njezinom liku kako ne bi nešto otkrio, ali dobro je napravljen, pa čak nekada i duhovit.

Ono što je također iznenađujuće za jednu Marvel seriju je da su efekti katastrofalno loši ili ih uopće nema. Dakle svaki puta kada ona izvede onaj njezin ‘super’ skok, mi ga ne vidimo, nego samo prebace na drugu scenu, a kada i vidimo nešto vrlo malo, izgleda kao iz filmova 90tih. Također scena zaustavljanja busa, koji je uhvaćen za neki oblik branika, ne samo što izgleda loše, nego nema baš nikakve logike. Tolika sila s obje strane bi taj branik pokidala na sto strana.

Jedina stvarno dobra stvar u ovoj sezoni, a što mi se čini da nije bilo u prvoj, je odlična glazba. I to je baš glazba koja bi priličila jednoj ovakvoj seriji, nisam baš dobar poznavatelj, ali rekao bi jazz/blues, tako nešto, zaista odlično. Obično preskačem uvodne scene, ali ovog puta sam ostavljao zbog glazbe.

Nažalost od Daredevil i Jessica Jones prve sezone, sve što dalje izlazi od Marvel/Netflix mi je u najbolju ruku samo prosječno, dok je Iron Fist ne gledljiv. Još sam zaboravio dodati odličnog Punishera.

Trailer serije pogledajte ovdje.

Similar Posts