Recenzija: Salvation (2017– )

Recenzija: Salvation (2017– )

MIT student i tehnološka zvijezda otkrivaju nisko rangiranoj zaposlenici Pentagona zapanjujuće otkriće – da je asteroid na samo šest mjeseci od sudara s Zemljom. 

Žanr:

Drama, sci-fi, triler

Kreator:

Elizabeth Kruger, Craig Shapiro, Matt JL Wheeler

Glumci:

Ian Anthony Dale, Santiago Cabrera, Jennifer Finnigan

 Salvation (2017) on IMDb

Recenzija: Salvation (2017– )
Salvation

Meteor će udariti u zemlju. U međuvremenu, vi bi definitivno trebali pogledati neku bolju seriju od ove!

Ali ako vam je dosta dobrih serija, ne predvidivim, s zanimljivim i misterioznim zapletima, onda slobodno pogledajte ovu, u najbolju ruku, prosječnu i nadasve predvidivu seriju.

Radnja serije je da će meteor udariti u zemlju ako netko nešto ne poduzme i zaustavi ga. I to je to od radnje i od serije.

Počinje zanimljivo i odmah nakon prve epizode sam se navukao, nemojte i vi. Očekivao sam neku seriju s borbom za spas ljudske vrste ili možda nakon kataklizme ili ono što me najviše zaintrigiralo, što su gotovo samo na početku spominjali, a to je “Noina arka” koja bi određene ljude prevezla na Mars, od ultra bogatog, super pametnog znanstvenika Darius Tanz (Santiago Cabrera), opasno me podsjeća na nekoga (Elon). On je možda bio i najsvjetlija točka u seriji. U prvih jednu, dvije epizode očekivao sam da će biti nešto poput, samo znatno ipak lošija verzija, Robert Downey Jr. (Iron Man), jer uspio je par puta nekim dovitljivim šalama me i nasmijati, ali to je nažalost bilo to.

Sve dalje od prvih epizodu, dvije ide nizbrdo. Nošenje likova sa svojim obiteljima, konstantna laganja i prevare, kako bi se nešto zaradilo, neki novci uštedjeli, prevarilo nekoga, ukralo, a cijelo to vrijeme meteor se približava, dok oni jedni druge potkopavaju, takvim loše razrađenim scenarijima. Naravno Rusi žele njihovu tehnologiju, ljudi u Pentagonu ne žele surađivati s najvećim tehnološkim mogulom u svijet, koji je zapravo izmislio i napravio svu tehnologiju koja može pomoću u zaustavljanju meteora, ljubavni zapleti razine prvih razreda osnovne škole i slično.

Onda toliko iritantno napravljen lik, mladog MIT studenta, Liam (Charlie Rowe), koji je izmislio formulu za izračunavanje udara meteora i prvi ga otkrio. Znanstvenik koji se odjednom pretvara u James Bonda, akcijske scene s njime, zavodnik veći od Don Juana i slično.

Što se tiče znanstvene fantastike, ima je toliko što su rekli da se meteor približava zemlji i to je, otprilike ista situacija kao i s pričom.

Definitivno ima puno boljih serija za gledati, moj vam je savjet da ovu preskočite.

Similar Posts