Recenzija: 1922 (2017)

Naša recenzija novog Netflix horor filma, rađenog prema knjizi Stephen Kinga!

Žanr filma:

Krimi, drama, horor

Redatelj:

Zak Hilditch

Scenarist:

Zak Hilditch, Stephen King

Glumci:

Thomas Jane, Molly Parker, Neal McDonough

 1922 (2017) on IMDb

Recenzija: 1922 (2017)
Thomas Jane

Redatelj filma je Zak Hilditch (These Final Hours), koji je ujedno i scenarist. Ross M. Dinerstein je producent.

U filmu glume Thomas Jane (The Punisher, The Mist, The Expanse), Molly Parker (The 9th Life of Louis Drax, The Road), Dylan Schmid, Kaitlyn Bernard, Brian D’Arcy James i Neal McDonough.

“1922” je film prema knjizi Stephena Kinga od 131 strane, koja priča priču o muškarčevom priznanju ubojstva svoje žene. Priča je pričana iz perspektive Wilfred James nepouzdanog pripovjedača priče koji priznaje da je ubio svoju ženu, Arlette, sa sinom u Nebraski. No, nakon što je zakopao njeno tijelo, počinje biti teroriziran od strane štakora i kako njegov život ide dalje, postaje uvjeren da ga žena opsjeda.

Ako pratite moje tekstove, znat ćete da sam veliki ljubitelj rada i djela Stephen Kinga, a s obzirom na kvalitetu njegovih filmova i serija ove godine, imao sam velika očekivanja u od ovog filma.

Nažalost film nije bio ni blizu te kvalitete kao drugi ove godine, poput filmova IT i Gerald’s Game, te serije Mr. Mercedes. Bilo je ove godine vjerojatno i lošijih uradak, poput The Dark Tower i užasno loše serije The Mist. Ovaj bi se našao negdje između.

Film nije loše napravljen, a i gluma u filmu, pogotovo glavnog glumca Thomas Jane je vrlo dobra, problem mi je taj što mi priča nije nešto pretjerano zanimljiva. Sve se vrti oko jednog lika, Wilfred James (Thomas Jane), kojeg proždire krivnja oko ubojstva njegove žene. I taj dio je zapravo vrlo dobro napravljen. Ta krivnja pretočena u razne oblike paranoje i tragedija koje su se nakon toga dogodile su odlično prikazane. Šteta što je taj film pravljen prema kratkoj priči, oko koje se nije nešto puno više moglo napraviti. Sve se odvija praktički u i oko kućice u polju, usred ničega. Svi su poprilično primitivni i zatucani i čak mi je bilo iritantno gledati ih takve.

Ako ste željni pogledati jednu horor-dramu, u kojoj je dobro prikazan osjećaj krivnje i kazna koja uslijedi za to, pogledajte ovaj film, u protivnom preskočite.

Similar Posts