Recenzija: The Mist (2017– )
/ /

Recenzija: The Mist (2017– )

Nakon što jeziva magla prekrije mali grad, stanovnici se moraju boriti s tajanstvenom maglom i njegovim prijetnjama, boreći se za održavanje svoje moralnosti i razumijevanja.

Žanr serije:

Drama, horor

Kreator:

Christian Torpe

Glumci:

Alyssa Sutherland, Gus Birney, Luke Cosgrove

 The Mist (2017) on IMDb

The Mist

The Mist je serija pravljena prema knjizi Stephena Kinga, istog imena. Smatram se velikim ljubiteljem rada i djela Stephena Kinga, njegove knjige su mi odlične, a često i adaptacije u obliku serija i filmova. Prije ove serije The Mist, 2007 je izašao film The Mist koji je bio odličan i nalazi se na našoj listi najboljih adaptacija prema Kingovim knjigama.

Nažalost ova serija nije ništa ni blizu toga, sramota je da se uopće povezuje s velikim Kingom. Serija je čak počela solidno, vidjelo se odmah da neće biti dobra, ali imala je nekih potencijala. Prve dvije epizode su čak imale par trenutaka u kojim su znale zaplašiti. Nažalost kasnije ni toga više nije bilo. Priča je promijenjena i naspram filma i naspram knjige i bazira se puno više na zaraćene odnose među likovima nego na nadnaravno, maglu i ikakvo objašnjenje oko toga što se i zašto događa.

Priča o jednoj poprilično poremećenoj obitelji, vojnicima koju su sudjelovali u nečemu, ali se uopće ne zna u čemu, ženi kojoj kada umre muž, rekao bi potpuno poludi, dok su oni napravili da zapravo progleda i postane govornik “magle” (možda i najgora stvar u ionako užasnoj seriji), nekom bolesnom silovanju, potpuno sve smiješano u jednu užasnu, ne povezanu, kriminalno lošu seriju, koju treba što brže zaboraviti.

Likovi su toliko očajno napravljeni da je to čudo jedno, ono što većina Kingovih knjiga ponudi su upravo odlični likovi i odlično napravljeni odnosi između njih dok je ovdje sve potpuno obrnuto. Osim užasno loše napravljenih, potpuno ne zanimljivih likova, glumci su možda još i gori, užasno loša gluma koju su ponudili.

A tek obiteljski zaplet koji su ponudili na kraju, koji “nitko” nije mogao pretpostaviti, me je toliko pogodio, da sam mislio ugasiti u pola zadnje epizode i ne pogledati do kraja, jedva sam se natjerao.

Ono što je možda još strašnije je da je ostavljeno mjesta za drugu sezonu, do koje se zaista nadam da neće doći.

Žalosno je da je još jedna Kingova adaptacija toliko loše napravljena, pogotovo u trenucima, kada je toliko toga najavljeno da će se praviti ili već pravi prema njegovim knjigama. Sramota je da se ova serija ikako povezuje s imenom Stephena Kinga.

Similar Posts