Stephen King - ‘Mr. Mercedes’ serija obnovljena za drugu sezonu

Recenzija: Mr. Mercedes (2017– )

Serija pravljena prema knjizi Stephen Kinga, priča priču o psihopatskom ubojici koji vozi ukradeni Mercedes u gomilu i o nedavno umirovljenom policijskom detektivu koji ga pokušava zaustaviti. 

Žanr serije:

Triler

Kreator:

David E. Kelley

Glumci:

Brendan Gleeson, Harry Treadaway, Jharrel Jerome

 Mr. Mercedes (2017) on IMDb

Recenzija: Mr. Mercedes (2017– )

‘Mr. Mercedes’ je još jedna u nizu adaptacija prema knjigama Stephen Kinga. Bazira se na Bill Hodges Trilogiji, koja uključuje knjige, “Mr. Mercedes,” “Finders Keepers” i “End of Watch.” Prva sezona obuhvaća knjigu “Mr. Mercedes.”

Sezona 1 “Mr. Mercedes” pratila je poremećenog ubojicu Brady Hartsfield (Harry Treadaway) koji izaziva umirovljenog policijskog detektiva Bill Hodges (Brendan Gleeson) serijama jezivih pisama i emailova, primoravajući umirovljenog policajca da pokrene privatnu, potencijalno ne dopuštenu, istragu kako bi doveo ubojicu pravdi, prije nego opet počne ubijati.

Serija je odlično prihvaćena od strane kritike, i trenutno na Rotten Tomatoes, drži odličnih 85% ocjena odobrenja.

Kao što je i kritika odlučila, ova serija je zaista odlična. Vrhunski adaptirana knjiga Stephen Kinga na male ekrane. Uz to serija je gotovo identična knjizi, samo u malo skraćenom izdanju, fenomenalno napisanog scenarija i odličnih likova.

Serija je uspjela prikazati sav užas, horor i poremećenost glavnog negativca, baš kao i knjiga, jednim djelom zbog odlično napravljenog razvoja likova, a drugim djelom zbog odlične glume Harry Treadaway koji glumi glavnog negativca Brady Hartsfield. Naravno uz njega odličan je i naš ‘heroj’, umirovljeni policajac Bill Hodges kojeg glumi Brendan Gleeson.

Upravo na početku je kreator zaista ‘slikovito’ prikazao horor na koji je spreman glavni negativac, a koji se još nekoliko puta ponovi kroz seriju, koji zaista stvori osjećaj nelagode u gledatelju. U nekoliko epizoda serija uspori tempo, baš kao i knjiga, kako bi razradili likove bolje, ali to ne smanjuje osjećaj napetosti i jezivosti tijekom gledanja, čak i onima koji su čitali knjigu i znaju što će se dogoditi.

Gledanje igre mačke i miša, između našeg detektiva Bill Hodges i glavnog negativca Brady Hartsfield je zaista očaravajuća i ako i malo volite triler filmove ili serije, onda je ovo definitivno nešto što bi morali pogledati.

Similar Posts