Recenzija: Hacksaw Ridge (2016)

Doktor iz drugog svjetskog rata Desmond T. Doss, koji je služio za vrijeme bitke na Okinawi, odbija ubiti ljude i postaje prvi čovjek u Američkoj povijesti koji dobiva Medalju Časti bez ispaljenog metka.

Žanr filma:

Drama, povijesni, ratni

Redatelj:

Mel Gibson

Scenarist:

Robert Schenkkan, Andrew Knight

Glumci:

Andrew Garfield, Sam Worthington, Luke Bracey

 Greben Spasenih (2016) on IMDb

Hacksaw Ridge

Još jedan od filmova nominiran za Oscara i od svih koje sam do sada vidio meni i najbolji.

Mel Gibson se dokazuje kao fantastičan redatelj i nakon vrhunskih filmova, poput Braveheart, Apocalypto te možda i The Passion of the Christ, ovime je samo još više to potvrdio.

U filmu ima popriličan broj vrhunskih glumaca, od kojih se najviše ističe glavni glumac  Andrew Garfield, te odlični Vince Vaughn.

Andrew Garfield je kao i obično fantastično odglumio, uvijek simpatičan i nasmijan, čak i najgorim trenucima, dok je Vince Vaughn svoje trenutke odglumio u svom klasičnom duhovitom stilu.

Scene u filmu su vrhunsko napravljene, izgledaju ne vjerojatno realne i pokazuju sav užas ratovanja.

Ono što nisam znao prije nego sam počeo gledati film, da je film po istinitom događaju, pa me dobar dio filma smetala “ne realnost” filma, jer tko je sposoban spasiti tolike ljude, a da mu se još pri tome ništa ne dogodi. Na kraju filma sam saznao da su događaji u filmu više, manje upravo ono što se i dogodilo u stvarnosti. Zaista fantastična i nevjerojatna priča, koju je Mel Gibson zaista vrhunski prenio na velika platna.

Film se konstantno poigrava sa osjećajima gledatelja, tako da je u jednom trenutku vrlo duhovit, dok već u drugom je prava drama.

Ovaj bi film zaista preporučio svima i moj je osobni favorit za Oscara za najbolji film 2016 godine.

Ostale nominirane filmove za Oscar 2017 pogledajte ovdje.

Similar Posts