Avengers: Endgame - 10 scena koje su gotovo bile u filmu

Avengers: Endgame – 10 scena koje su gotovo bile u filmu

Sada kada je Avengers: Endgame izašao i dignut je embargo na spojlere iz filma, scenaristi Christopher Markus i Stephen McFeely otkrivaju hrpu scena koje su bile u ranijim nacrtima skripte. Zanimljivo je razmotriti trenutke koji su se gotovo pojavili u filmu i utvrditi dali bi oni poboljšali ili povrijedili epski dio Marvela koji smo čekali 11 godina. Ove ideje ranog nacrta kreću se od divovskih koncepata do pomalo izmijenjenih verzija onoga što smo dobili.

Evo 10 scena koje su gotovo bile u Avengers: Endgame, prema scenaristima:

10. THANOS PUKNUO PRSTIMA U AVENGERS: ENDGAME, A NE INFINITY WAR

Avengers: Endgame - 10 scena koje su gotovo bile u filmu

Svi se sjećamo zastrašujućeg završetka filma Avengers: Infinity War. Thanos je skupio sve kamenje beskonačnosti, pucnuo prstima i pola Osvetnika pretvorilo se u prašinu bez objašnjenja. Zatim je film završio. Izgledalo je kao savršeno mjesto za zaustavljanje. Zlikovac je pobijedio i morat ćemo čekati cijelu godinu kako bismo saznali što će se dalje dogoditi.

No, prema Christopheru Markusu, Infinity War u početku nije završio pucketanjem: “Ako ste ga zaustavili prije nego što je pucnuo prstima, ili s četiri Kamena, to je zapravo samo gumb za pauzu. To stvarno ide, ‘Što će on učiniti? Hoće li vaš junak prestati visjeti s litice?’ Mi smo željeli staviti mnogo definitivnije, ‘Da, to se događa; na kraju, umjesto da vas zajebavamo.”

9. THOR SE BORI SA SOBOM IZ PROŠLOSTI

Avengers: Endgame - 10 scena koje su gotovo bile u filmu

Jedna od najzabavnijih i neočekivanih sekvenci u Avengers: Endgame je bila scena u kojoj se kapetan Amerika bori protiv svoje prošlosti. Od svih borbi koje smo očekivali u filmu, Kapetan Amerika protiv samog sebe nije bila jedna od njih. Očigledno je, u ranom nacrtu, Thor bio taj koji se borio protiv samog sebe.

Ono što je napravilo borbu Cap-protiv-Capa toliko zanimljivom je to što je Cap iz 2012. bio mlađi i možda nešto snažniji nego Cap 2023. Thor-protiv-Thora bi možda bila još zanimljivija borba, zato što je Thor iz 2013. bio u znatno boljoj formi od takozvanog “Lebowski Thor” iz 2023. godine, međutim, Thor iz 2023. ima Stormbreaker i razne nove moći, bilo bi vrlo zanimljivo.

8. TONY STARK ODLAZI U ASGARD

Avengers: Endgame - 10 scena koje su gotovo bile u filmu

Prema piscima, u prvom nacrtu skripte Endgame, heroji se nisu vratili u vrijeme bitke za New York. Prvobitno je postojao vrlo drugačiji plan: “U prvom nacrtu nismo se vratili na [izvorni] film Osvetnika. Vratili smo se u Asgard.

Ali u MCU-u postoji trenutak, ako pažljivo pratite, gdje su tamo i Eter i Tesseract u trezoru. U toj smo iteraciji bili zainteresirani da Tony ode u Asgard. Imao je prikriveno odijelo, pa je bio nevidljiv i borio se s Heimdallom, koji ga je mogao vidjeti.”

7. VELIKA KONVERZACIJA U SRED GLAVNE BITKE

Avengers: Endgame - 10 scena koje su gotovo bile u filmu

Prema Christopheru Markusu, završna scena bitke u Endgameu bila je izvorno još duža, koja je navodno imala “vlastitu strukturu s tri čina”. Međutim, on tvrdi da je snimljena scena razgovora na sredini bitke izbačena jer se osjećala anorganski:

“Imali smo scenu u rovu gdje se, zbog razloga, bitka zaustavila na oko tri minute i sada ima 18 ljudi koji govore, ‘Što ćemo mi učiniti?’ ‘Ja ću napraviti ovo.’ ‘Ja ću napraviti ono.’ Samo prebacivanje ove potpuno lažne i varljive scene. Kada imate toliko ljudi, to je uvijek jedna linija, jedan redak, jedan redak. A to nije prirodan razgovor.”

6. ISTA MORAG SCENA, SAMO SMJEŠTENA POD VODOM

Avengers: Endgame - 10 scena koje su gotovo bile u filmu

Scena smještena na Morag – gdje Peter Quill pronađe  Power Stone i gdje War Machine i Nebula putuju natrag kroz vrijeme kako bi mu ga uzeli – je originalno bila “znatno kompliciranija,” prema Christopher Markusu. Stephen McFeely je pojasnio kako je scena izgledala i zašto se nije uklapala u priču:

“Bila je pod vodom! To je bilo pametno, ali to je bio prevelik set. Ono što to nije učinilo bilo je dopustiti Thanosu i njegovim kćerima da uđu u trag u pravom trenutku. Dakle, vratili smo se kad je Peter Quill bio tamo. I shvatili smo da kad možete udariti Quilla u lice, to je smiješno. I dalje mislim da je smiješno.”

5. NE “JA SAM IRON MAN” TRENUTAK

Avengers: Endgame - 10 scena koje su gotovo bile u filmu

Infinity Saga nije napravila puni krug dok Thanos nije rekao, “I am inevitable,” a Tony Stark ukrao njegovo Infinity Kamenje i rekao “Yeah, and I’m Iron Man.” Ovo putovanje od 22 filma je započelo kada je Tony na kraju Iron Man filma iz 2008. rekao upravo te riječi, tako da je pružen zadovoljavajući zaključak kad je to ponovno rekao. Očigledno, to nije bilo u izvornom nacrtu.

Russo braća su objasnila, “Tony u tom trenutku nije ništa rekao. I mi smo u redakciji rekli, ‘On mora nešto reći. To je lik koji je živio i umro uz dosjetke.’ A mi jednostavno nismo mogli. Pokušali smo milijun različitih posljednjih redaka. Thanos je govorio, ‘Neizbježan sam,’ a naš editor Jeff Ford, koji je bio uz nas sva četiri filma i izvanredan je pripovjedač, rekao je, ‘Zašto mi ne napravimo puni krug i kažemo, “I am Iron Man?” I mi smo kao, ‘Uzmite kamere! Sutra moramo snimati ovo.'”

4. THORA VODI OSVETA UMJESTO KILAŽE I ALKOHOLIZMA

Avengers: Endgame - 10 scena koje su gotovo bile u filmu

Prema Christopheru Markusu, Thorova transformacija u pretilog alkoholičara koji podsjeća na Jeff “the Dude” Lebowskog nije bila njihov prvi izbor za njegovu priču u Avengers: Endgame filmu. On je rekao, “Kada smo razmišljali o Endgame, započeli smo s, ‘Thor je na misiji osvete.’ A onda smo rekli, ‘On je bio na misiji osvete u prošlom filmu. To je sve što on ikada radi! I [on] ne uspijeva, cijelo vrijeme. Zabimo ga u zid i vidimo što će se dogoditi.'”

Zaposlili su mozak kako bi došli do konačne verzije: “On se samo napio i udebljao.” Chris Hemsworth je prethodno tražio od pisaca da Thor bude zabavniji u Infinity War kao što je bio u Thor: Ragnarok.

3. LIVING TRIBUNAL SE PRIDRUŽUJE MCU

Avengers: Endgame - 10 scena koje su gotovo bile u filmu

Prema Endgame scenaristima, rani nacrt nas je trebao upoznati s Living Tribunalom, svemoćni kozmički entitet s tri glave koji djeluje kao sudac koji upravlja drugim svemoćnim kozmičkim bićima u Marvelovom svemiru, kao što su Smrt i Vječnost.

Međutim, prema Stephen McFeelyju, to se jednostavno nije uklapalo: “To bi ukazivalo na potpuno različitu razinu arhitekture svemira i mislim da bi to bilo previše za samo ubaciti.” Endgame je već vrlo zauzet film, s desecima glavnih članova glumačke postave, tako da je uvođenje potpuno novog, moćnog lika moglo biti korak predaleko.

2. HAWKEYE SE ŽRTVUJE NA VORMIRU UMJESTO BLACK WIDOW

Avengers: Endgame - 10 scena koje su gotovo bile u filmu

Scena na Vormiru je jedna od najkontroverznijih u Avengers: Endgame filmu. Mnogi fanovi su smatrali da je ta scena neuspjeh za Black Widow, koja se žrtvovala da dobiju Soul Stone. Neko vrijeme tijekom te scene nije bilo jasno tko će se žrtvovati.

Scenarist Stephen McFeely je objasnio to u ranijem nacrtu, Hawkeye je ‘pobijedio’ i žrtvovao sebe, spasivši Black Widow, ali jedna članica ekipe filma koja je u žrtvi Widow pronašla snagu je promijenila njihova mišljenja: “Jen Underdahl, naša producentica vizualnih efekata je pročitala nacrt u kojem Hawkeye pada. I rekla, ‘Nemojte joj to oduzeti.’ Zapravo sam počeo emocionalno razmišljati o tome.”

1. TONY IMA VIZIJE ODRASLE MORGAN NAKON ŠTO PUCNE PRSTIMA

Avengers: Endgame - 10 scena koje su gotovo bile u filmu

Iznenađujući kraj Avengers: Endgame filma je vidio Tony Starka kako krade Infinity Stones od Thanosa, pucne prstima kako bi sve popravio i onda umre u rukama Pepper. Već mjesecima, Marvelovi fanovi se pitaju koju ulogu u filmu ima 13 Reasons Why zvijezda Katherine Langford. U konačnom filmu nje nema nigdje.

Navodno, ona se pojavila u viziji koju bi Tony imao nakon što bi pucnuo prstima. On bi otišao u ono što Joe Russo naziva “metafizičkim putem” gdje je Thanos pronašao mir kada je on pucnuo svojim prstima. Tamo bi on vidio Morgan kao tinejdžericu koja mu govori da je u redu to što je učinio kako bi spasio svijet, bez obzira na to što ju je ostavio da odraste bez oca. Prema Anthony Russou, oni su to izbacili iz dobrih razloga: “O tome smo shvatili da nismo osjetili emocionalnu povezanost s odraslom verzijom njegove kćeri. Dakle, nije nam zvonilo i odjekivalo s nama na emocionalnoj razini.”

Similar Posts