The Purge 5 dobio datum izlaska

The Purge 5 dobio datum izlaska

Purge serija filmova nastavlja se sa svojim petim dijelom, a sada smo dobili datum izlaska ovog četvrtog bez naziva nastavka. The Purge 5 službeno dolazi u kina u ljeto 2020. godine, a imat će ozbiljnu konkurenciju na kino blagajnama.

Universal Pictures i Blumhouse su odredili točan datum izlaska za The Purge 5, koji je 10. srpnja 2020. godine, što je potpuno isti datum na koji otvara Jason Reitmanov nadolazeći Ghostbusters nastavak. To je riskantan datum, jer se očekuje da Ghostbusters bude veliki fanovski i obiteljski filmski događaj.

The Purge 5 dobio datum izlaska

Mi smo znali da The Purge 5 dolazi – a zahvaljujući kreatoru serije James DeMonaco, znamo da će to biti posljednji nastavak u seriji filmova. Evo što je DeMonaco rekao o radnji filma Purge 5, prošle jeseni:

“Imam ga u glavi. Mislim da ću ga napisati,” DeMonaco je rekao za EW. “Mislim da je to sjajan način za završiti sve. Mi želimo to sve završiti, ja mislim, u ovom i ja sam jako uzbuđen. Kad sam došao na ideju i pružio je svima, činilo se da su svi uzbuđeni, i mislim da će to biti stvarno super završetak, kako ćemo ovaj napraviti.”

The Purge serija filmova započela je malim trilerom smještenim unutar mnogo veće premise visoke koncepcije Američkog nasilja. Nastavci – The Purge: Anarchy i The Purge: Election Year – razradili su implicirane društveno-političke poruke prvog filma, u cjeloviti društveni komentar umotan u omotač užasa. Posljednji, prequel film The First Purge povezao je seriju društvenih komentara i koncepata užasa s najizraženijim paralelama s modernim društvenim i političkim pitanjima. Ako će The Purge 5 još jednom unaprijediti sadašnju akciju filmova, onda je zaista nemoguće pogoditi što će DeMonacova inspiracija za posljednje poglavlje biti.

Može se sa sigurnošću reći da ovih dana mnogi Amerikanci mogu smatrati da su koncepti serije Purge gotovo previše uznemirujuće blizu stvarnosti da bi uživali u tome. Sa zemljom koja je sve više podijeljena po mišljenju, i mnogim društvenim normama politike i političke vlasti prelaze u neke zastrašujuće smjerove, šale o stvarnim čistkama postale su sve manje i manje šaljive i mnogo ozbiljnije sa svakim novim dijelom franšize. To je sve što treba reći: vjerojatno je dobro da DeMonaco ovo završi prije nego što stvarne čistke postanu stvarnost.

Osim The Purge 5, druga sezona USA Networkove Purge TV serije je u izradi.

The Purge 5 dolazi u kina 10. srpnja 2020.

Druge je zanimalo i ovo...