Novi ‘Flash Gordon’ film pronašao redatelja i scenarista

Novi ‘Flash Gordon’ film pronašao redatelja i scenarista

U izradi je novi ‘Flash Gordon’ koji je sada pronašao redatelja i scenarista u Julius Averyju, redatelju filma ‘Overlord’ koji uskoro dolazi u naša kina.
Od Nazi zombija do velike svemirske opere. Overlord redatelj Julius Avery je spreman napisati scenarij i režirati novi Foxov film Flash Gordon. Matthew Vaughn, koji je nekoć bio povezan s redateljskom palicom, će sada producirati film zajedno s John Davis i Hearst. Prema Deadline, Avery je odrastao kao fan stripova i poslao je svoju zamisao studiju.

Flash Gordon je originalno nastao kao stripovski junak iz 1930tih, stvoren kao konkurencija popularnom Buck Rodgersu. Strip je pratio Flash Gordonove avanture u svemiru, boreći se protiv zlog vladara planeta Mongo, Ming the Merciless. Lik je mnogo puta već bio na velikim ekranima, uključujući tri serijala filmova u kojima je glumio Buster Crabbe, igranoj TV seriji na Syfy i Mike Hodgesovom omiljenom filmu iz 80tih. Stripovi kao i ovaj film iz 80tih su i dalje vrlo popularni, uključujući i pojavljivanje Flash Gordon glumca Sam Jonesa u Ted filmovima, slavno korištenje Queen tematske pjesme u Blades of Glory, te puno stilskih utjecaja na Thor: Ragnarok. A uz to, bio je inspiracija za Star Wars.

Novi ‘Flash Gordon’ film pronašao redatelja i scenarista

Averyjev znanstveno-fantastični triler film iz Drugog Svjetskog Rata, Overlord, dolazi u naša kina 08. studenog ove godine i trenutno stoji jako dobro na Rotten Tomatoes sa čak 93%, nakon što je imao premijeru na Fantastic Fest. Taj broj će vjerojatno opasti kada ga budu gledali kritičari koji nisu veliki ljubitelji tog žanra, ali sigurno je da će brojka ostati visoka. Bit će vrlo zanimljivo vidjeti što može napraviti sa svemirskom operom nakon ovog filma.

Također, zanima nas sve jako u kojem će on smjeru krenuti s projektom. Vaughnov pristup je zapeo nakon što je Guardians of the Galaxy izašao, zato što je film imao vrlo sličnu viziju njegovom. “Za mene, jedini problem s Flash Gordonom je taj što su Guardians [of the Galaxy] na neki način ukrali ono što sam ja planirao napraviti s tim filmom,” Vaughn je rekao prošle godine. “Imate Star Wars, imate Guardianse, tako da morate imati neku svoju svemirsku operu, ali morate naći nešto što će moći preživjeti između ove dvije fantastične franšize.”

Iako je Flash Gordon iz 80tih zaista kultni film, s fantastičnom glazbom, malo je reći da ga je vrijeme pregazilo, pogotovo u vizualnom dijelu, a i glumi, te dijalozima. Jako se radujem ovom filmu, nadam se da će opet upotrijebiti glazbu od Queena i napraviti nešto novo i vrhunsko.

Similar Posts